Skip to main content

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Επικηρύσσονται με 300.000 οι δολοφόνοι της 20χρονης

Επικηρύχθηκαν με 300.000 ευρώ οι δράστες του αποτρόπαιου εγκλήματος στα Γλυκά Νερά - Η απόφαση των υπουργών Χρυσοχοϊδη - Σκυλακάκη

Στην επικήρυξη των δολοφόνων της 20χρονης Καρολάιν προχώρησε η Αστυνομία σε μία επιπλέον προσπάθεια να διευκολυνθούν οι έρευνες (διαβάστε ΕΔΩ).

Με σημερινή Κοινή Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, Θεόδωρου Σκυλακάκη, προκηρύχθηκε χρηματική αμοιβή ύψους τριακοσίων χιλιάδων (300.000€) ευρώ, σε οποιονδήποτε παράσχει στοιχεία και πληροφορίες σε αρμόδια Αρχή που θα οδηγήσουν, στο πλαίσιο των ερευνών που βρίσκονται σε εξέλιξη, στη σύλληψη των δραστών ληστείας μετά φόνου σε βάρος 20χρονης γυναίκας, που διεπράχθη σήμερα, Τρίτη 11 Μαΐου, μέσα στην οικία της στα Γλυκά Νερά Αττικής.

Καλείται όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε σχετικό να επικοινωνήσει με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6442694 και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Διαβάστε: Ειδική ομάδα στο κυνήγι των δραστών του άγριου εγκλήματος στα Γλυκά Νερά

Σημειώνεται ότι, για τα πρόσωπα που θα παράσχουν πληροφορίες και στοιχεία θα εξασφαλιστεί ανωνυμία έναντι κάθε Αρχής και οποιουδήποτε τρίτου.

Συγκλονισμένος ο Χρυσοχοϊδης: Εξαιρετικά ειδεχθές έγκλημα 

«Προσωπικά είμαι συγκλονισμένος παρά την εμπειρία μου. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά ειδεχθές έγκλημα που διακρίνεται για την αγριότητά του. Τέτοια βαρβαρότητα σπάνια συναντάμε στην ελληνική κοινωνία, ακόμα και σε ότι αφορά στο έγκλημα. Η Ελληνική Αστυνομία κινητοποιήθηκε άμεσα. Έχουν δημιουργηθεί δύο ομάδες με αξιωματικούς της Ασφάλειας Αττικής που διερευνούν σε βάθος όλες τις πτυχές του εγκλήματος. Πιστεύω στην ικανότητα της Ελληνικής Αστυνομίας να φθάσει μέχρι το τέλος. Από την πρώτη στιγμή έφτασε η Αστυνομία εκεί. Υπάρχει μια διαρκής κινητοποίηση και διαρκής στήριξη, ψυχολογική, ιατρική και ανθρώπινη στην οικογένεια. Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου για τον τόσο άδικο χαμό μιας τόσο νέας γυναίκας», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

Ειδική ομάδα της Ασφάλειας Αττικής ανέλαβε τις έρευνες για την εξιχνίαση του άγριου εγκλήματος με θύμα την 20χρονη μητέρα και φοιτήτρια, την οποία στραγγάλισαν αδίστακτοι ληστές τα ξημερώματα στα Γλυκά Νερά, δίπλα στον δεμένο και φιμωμένο 32χρονο σύζυγό της και το μόλις 11 μηνών μωρό τους, που έκλαιγε στην κούνια του.

Πώς εξελίχθηκαν τα γεγονότα

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία και τις πληροφορίες που έχουν συλλέξει οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, φαίνεται ότι τα τραγικά γεγονότα εξελίχτηκαν ως εξής:

Οι δράστες ήταν πιθανότατα τρία άτομα, εκ των οποίων οι δύο ήταν ψηλοί και κρατούσαν πιστόλια και ο τρίτος κοντός και φαινόταν πως ήταν αρχηγός, γιατί έδινε τις εντολές.

Όπως είπε ο 32χρονος, μιλούσαν «σπαστά» ελληνικά και φεύγοντας μίλησαν σε μια ξένη γλώσσα που δεν κατάλαβε.

Οι δράστες μπήκαν στη μεζονέτα όπου έμενε το ζευγάρι με το μωρό, λίγο μετά τις 04:30 τα ξημερώματα, από ένα παράθυρο του ημιυπόγειου από την πίσω πλευρά.

Στη συνέχεια ανέβηκαν από την εσωτερική σκάλα, όταν έπεσαν πάνω στον σκύλο, ράτσας Χάσκι, τον οποίο σκότωσαν πνίγοντάς τον με βρόγχο και κρεμώντας τον στο κάγκελο της σκάλας.

Ανέβηκαν στη σοφίτα, όπου κοιμόταν το ζευγάρι και εκεί ακινητοποίησαν τον άνδρα και τον έδεσαν στη γωνία του κρεβατιού χειροπόδαρα, ενώ του έκλεισαν με μονωτική ταινία το στόμα και τα μάτια.

Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, οι ληστές απείλησαν με πιστόλι το μωρό στην κούνια, ζητώντας από τους γονείς να τους πουν πού έχουν τα χρήματα.

Αυτό φαίνεται πως προκάλεσε την αντίδραση της 20χρονης βρετανίδας μητέρας, η οποία γνώριζε και πολεμικές τέχνες.

Οι δράστες, όμως, κατάφεραν και την έριξαν στο κρεβάτι, όπου τη στραγγάλισαν πιθανότατα με το μπλουζάκι της.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες οι δράστες πήραν τελικά 10.000 ευρώ από το σπίτι και εξαφανίστηκαν.

Ο 32χρονος, όπως είπε στους αστυνομικούς, κατάφερε και σύρθηκε μέχρι το κινητό του τηλέφωνο, και κάλεσε με πολύ κόπο το «100».

Λίγα λεπτά αργότερα έφτασαν αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης, οι οποίοι παραβίασαν την πόρτα και μπήκαν στο σπίτι, όπου βρέθηκαν μπροστά στο αποτρόπαιο θέαμα.

Το μωρό παρελήφθη αργότερα από τη γιαγιά του και είναι καλά στην υγεία του.

Εξωτερικά του σπιτιού υπήρχε και κάμερα, την οποία είχαν σπάσει οι δράστες.

Οι αστυνομικοί αναζητούν υλικό και από άλλες κάμερες σε όλη την περιοχή, με την ελπίδα ότι θα έχουν καταγραφεί οι δράστες και από την εικόνα να προκύψουν στοιχεία που ενδεχομένως βοηθήσουν στον εντοπισμό τους.