Skip to main content

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Παρερμηνεύθηκαν οι δηλώσεις μου, λέει ο Μπαλάσκας

Ο συνδικαλιστής της ΕΛΑΣ ισχυρίζεται πως η παρερμήνευση της δήλωσής του χρησιμοποιείται από τα κόμματα και συνδικαλιστικούς του αντιπάλους.

Για παρερμήνευση της δήλωσής του σχετικά με το έγκλημα στα Γλυκά Νερά έκανε λόγο ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ. Σταύρος Μπαλάσκας αναφέροντας ότι χρησιμοποιείται από τα κόμματα, και τους συνδικαλιστικούς του αντιπάλους.

Από τη δήλωσή του καταδεικνύεται, όπως ισχυρίστηκε μιλώντας στην ΕΡΤ, ότι «δεν πρόκειται για τυχαίο γεγονός, μια απλή ενδοοικογενειακή βία η οποία προήλθε εκείνη τη στιγμή από μια ένταση, αλλά για μια προσχεδιασμένη κατάσταση, η οποία τράβηξε 37 ημέρες – και όπως είχα πει και σε άλλους συναδέλφους σας πριν καν γίνει αυτή η δήλωση – με έναν τρόπο Metro-Goldwyn-Mayer». “Aυτή η επίμαχη δήλωση μου καταδεικνύει ότι αυτός (ο δράστης) δεν είναι μια απλή περίπτωση, είναι μια διαφορετική περίπτωση καθώς έκανε τόσο σχεδιασμό”, σημείωσε.

Ερωτηθείς αν έχει καταλάβει τι ακριβώς έχει δηλώσει, είπε: «Όποιος καταλάβει τη δήλωσή μου και την πάρει λέξη-λέξη, αυτό θα καταλάβει, ότι αυτό που εννοώ είναι ότι στην περίπτωση του πιλότου έχουμε να κάνουμε με έναν άνθρωπο ο οποίος δεν έκανε μόνο μια εγκληματική πράξη, αλλά την τράβηξε κατά 37 μέρες, με πολλούς και διάφορους τρόπους, με σχεδιασμούς απίστευτους προσπαθώντας ή νομίζοντας ότι θα μπερδέψει την αστυνομία και να στρέψει τις έρευνες αλλού.

Παράλληλα, σημείωσε ότι “δεν μπορεί κανείς να προκαταβάλει την ΕΔΕ και το αποτέλεσμα της μέχρι να ολοκληρωθεί. Επί της ΕΔΕ δεν μπορώ να τοποθετηθώ γιατί είμαι ακόμα εν ενεργεία, είπε.

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ Άννα Ευθυμίου, μιλώντας επίσης το πρωί στην ΕΡΤ στην ίδια εκπομπή, δήλωσε ότι βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η Ενορκη Διοικητική Εξέταση και θα εξεταστεί εάν θα ληφθεί το διοικητικό μέτρο της διαθεσιμότητας σε βάρος του.

Για τις δηλώσεις του κ. Μπαλάσκα ρωτήθηκε, κατά τη συνέντευξή του στο κρατικό κανάλι και ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν/Α Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης.

Ο κ. Καλλιακμάνης τις χαρακτήρισε ως αστοχία από την πλευρά του κ. Μπαλάσκα, επισημαίνοντας πως δεν είχε την πρόθεση να δώσει οδηγίες σε πολίτες ή σε κάποιους που θέλουν να κάνουν έγκλημα, καθώς πρόκειται για έναν αστυνομικό ο οποίος είναι μέσα στη δράση και έχει κινδυνέψει η ζωή του σε ένοπλο περιστατικό με εγκληματίες.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Παρασκευής ο συνδικαλιστής της Ελληνικής Αστυνομίας ήταν καλεσμένος στο Mega με αφορμή την ομολογία του 33χρονου πιλότου. Εκεί υποστήριξε ότι αν ο 33χρονος είχε πάρει τηλέφωνο την αστυνομία μετά την πράξη του μπορεί να καθόταν στη φυλακή λιγότερο από πέντε χρόνια, γιατί το έγκλημα θα θεωρείτο εν βρασμώ ψυχής, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων.