Skip to main content

Εγκληματική οργάνωση ρήμαζε σπίτια και αυτοκίνητα σε Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική και Πιερία

Η οργάνωση διέπραξε 24 διαρρήξεις οικιών, δύο απόπειρες κλοπής και αφαίρεσε εννέα οχήματα - Η λεία τους να ανέρχεται στο ποσό των 68.000 ευρώ.

Στο μικροσκόπιο της ΕΛΑΣ μπήκε εγκληματική οργάνωση που διέπραξε συνολικά 26 διαρρήξεις οικιών και κλοπές οχημάτων σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής και Πιερίας.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν τέσσερις άντρες αλβανικής υπηκοότητας και ηλικίας 33, 31, 30 και 29 ετών από αστυνομικούς του τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για Συμμορία, Διακεκριμένη περίπτωση κλοπών τελεσθείσες και σε απόπειρα, Βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων και για παράβαση του Νόμου περί αλλοδαπών.

Οι δράστες τουλάχιστον από 25 Φεβρουαρίου 2022 ενώθηκαν σε εγκληματική ομάδα προκειμένου να προβαίνουν στην τέλεση των προαναφερόμενων έκνομων πράξεων με σκοπό την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους.

Για την πραγμάτωση του σκοπού τους και τις μετακινήσεις τους χρησιμοποιούσαν ως κύριο μέσο προσέγγισης ΙΧΕ αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 31χρονου με το οποίο εφορμούσαν μεταμεσονύκτιες ώρες, επέλεγαν κυρίως μονοκατοικίες στις αυλές των οποίων υπήρχαν σταθμευμένα τα οχήματα των ιδιοκτητών, παραβίαζαν τις μπαλκονόπορτες των οικιών και παρά την νυκτερινή κατάκλιση των παθόντων, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, αφαιρούσαν από τους χώρους χρηματικά ποσά, κοσμήματα και τα κλειδιά των σταθμευμένων οχημάτων.

Δρώντας στις ευρύτερες περιοχές Ωραιοκάστρου, Θέρμης και Θερμαϊκού του νομού Θεσσαλονίκης αλλά και σε περιοχές της Χαλκιδικής και της Πιερίας διέπραξαν 24 διαρρήξεις οικιών κατά τις οποίες αφαιρέθηκαν εννέα οχήματα των παθόντων (εκ των οποίων τα οκτώ ανευρέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες) και δύο απόπειρες κλοπής οχημάτων με τη λεία τους να ανέρχεται στο ποσό των 68.000 ευρώ. Οι οκτώ αφορούν τη Θεσσαλονίκη, οι 16 τη Χαλκιδική και οι δύο την Πιερία.

Σημειώνεται ότι τα κλεμμένα οχήματα τα μετέφεραν οι δράστες σε δημόσιους χώρους στάθμευσης σε περιοχές της δυτικής Θεσσαλονίκης και μετά την παρέλευση ολίγων ημερών, τα παρέδιδαν έναντι αντιτίμου σε τρεις (3) αλλοδαπούς συνεργούς τους, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος, οι οποίοι τα χρησιμοποιούσαν για την παράνομη μεταφορά παράτυπων μεταναστών εντός της επικράτειας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.