Skip to main content

Εγκλωβισμένοι στη ...Χαλκιδική

Νέο μεγάλο πλήγμα δέχεται ο τουρισμός τις τελευταίες ημέρες. Ακυρώσεις κρατήσεων και εγκλωβισμένοι τουρίστες είναι πλέον το σκηνικό σε Χαλκιδική και Πιερία.
Νέο μεγάλο πλήγμα δέχεται ο τουρισμός τις τελευταίες ημέρες, την ώρα  που οι επαγγελματίες του κλάδου ευελπιστούσαν να δουλέψουν για λίγους μήνες και να περιορίσουν έστω και λίγο την πτώση στον τζίρο τους.

Εγκλωβισμένοι τουρίστες και ακυρώσεις κρατήσεων είναι πλέον το σκηνικό στις τουριστικές περιοχές λόγω της απεργίας των ιδιοκτητών φορτηγών δημόσιας χρήσης. Πριν από την απεργία καθημερινά σημειώνονταν σε όλη τη χώρα περίπου 80.000 – 100.000 κρατήσεις, ωστόσο τις τελευταίες ημέρες καταγράφεται πτωτική τάση.

Ακυρώσεις κρατήσεων στη Χαλκιδική

Ήδη έχουν ακυρωθεί δεκάδες κρατήσεις για το Σαββατοκύριακο στη Χαλκιδική, ενώ η μεγάλη είναι η γκρίνια από τους ξένους τουρίστες που βρίσκονται ήδη στην περιοχή. « Υπάρχουν τουρίστες που δεν μπορούν να μετακινηθούν και να πάνε ούτε σε ATM τραπεζών», είπε στο Voria.gr  ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής, Γρηγόρης Τάσιος.

Οι φορείς του τουρισμού στη Χαλκιδική κάνουν έκκληση στους απεργούς αλλά και στη κυβέρνηση να βρεθεί άμεσα λύση, καθώς φοβούνται ότι στο τέλος της περιόδου θα επέλθουν και άλλα λουκέτα σε ξενοδοχειακές μονάδες.

«Ελπίζω να πρυτανέψει η λογική. Αν δεν βρεθεί λύση έως αύριο τότε αυτό θα είναι και το τελευταίο μας χτύπημα. Ήδη είμαστε πεσμένοι σε τζίρο, αυτό όμως θα μας κλείσει τα ξενοδοχεία γιατί δεν θα υπάρχουν κρατήσεις», τόνισε ο κ. Τάσιος. 

Τελειωτικό χτύπημα στον τουρισμό της Πιερίας

Ανάλογη είναι η εικόνα και στην Πιερία. Μεγαλύτερες είναι οι ακυρώσεις από το εσωτερικό της χώρας Μακεδονία, Αττική και Πελοπόννησο, ενώ από χθες η κατάσταση είναι χειρότερη.

«Μέχρι χθες υπήρχε πετρέλαιο στο νομό και έτσι οι τουρίστες μπορούσαν να κινηθούν, τώρα που έχει τελειώσει και αυτό τα πράγματα θα χειροτερέψουν»,  υπογράμμισε στο Voria.gr  ο πρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων Πιερίας Γιώργος Μπούρος.    
 
«Είναι το τελευταίο και τελειωτικό χτύπημα που δεχθήκαμε στο νομό οι τουριστικοί φορείς. Πρώτα ήταν τα Τέμπη, μετά οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, τα έργα στους δρόμους από την Αιγαίον ΑΕ και τώρα οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων. Δεν αντέχουμε άλλο», τόνισε ο κ. Μπούρος.