Skip to main content

Μπλόκο Τουρκίας σε Έλληνες οδηγούς φορτηγών - Τι λένε στη Voria

Δεκατρείς Έλληνες οδηγοί φορτηγών βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα σύνορα Τουρκίας - Ιράκ εδώ και δέκα μέρες λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό.

Εγκλωβισμένοι εδώ και δέκα μέρες βρίσκονται στα σύνορα Τουρκίας – Ιράκ, σε ιρακινό έδαφος, δεκατρείς Έλληνες οδηγοί φορτηγών.

Η Τουρκία δεν τους επιτρέπει την είσοδο στη χώρα, λόγω των μέτρων που έχει λάβει για τον κορωνοϊό. Ωστόσο, οι Τούρκοι οδηγοί έχουν τη δυνατότητα να περάσουν κανονικά από τα σύνορα της χώρας τους, χωρίς κανέναν έλεγχο.

Οι 13 Έλληνες οδηγοί, που βρίσκονται στα σύνορα από τις 29 Φεβρουαρίου είναι σε απόγνωση και αναμένουν τις ενέργειες των ελληνικών αρχών.

«Ζούμε ένα Γολγοθά, από το περασμένο Σάββατο. Μας τελείωσαν τα τρόφιμα, τα νερά, κοντεύουν να μας τελειώσουν και τα χρήματα. Μας περιμένουν οι οικογένειές μας. Δεν μπορούμε να μείνουμε άλλο εδώ», είπε στη Voria.gr o Γιώργος Χουτουριάδης, οδηγός φορτηγού, που βρίσκεται στο σημείο.

Όπως αναφέρει. ένας Έλληνας οδηγός που προσπάθησε να περάσει από τα σύνορα Τουρκίας – Ιράκ υποβλήθηκε σε εξέταση για κορωνοϊό και το αποτέλεσμα βγήκε αρνητικός. Ωστόσο, και πάλι οι αρχές της γείτονος δεν του επέτρεψαν να περάσει.

«Τους έχουμε προτείνει να υποβληθούμε σε εξετάσεις, αρνήθηκαν. Τους προτείναμε, επίσης, να περάσουμε από την Τουρκία συνοδεία τους έως την Ελλάδα και πάλι αρνήθηκαν», ανέφερε στη Voria.gr ο κ. Χουτουριάδης.

Για το θέμα είναι ενημερωμένες οι ελληνικές αρχές, οι οποίες βρίσκονται σε επικοινωνία με τις τουρκικές.