Skip to main content

Έγκριση 15 ενεργειακών έργων ύψους 1,565 δισ. ευρώ από την ΕΕ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε 15 ενεργειακά έργα, τα οποία προορίζονται για την οικονομική ανάκαμψη της ΕΕ, με την παράλληλη αύξηση της ασφάλειας του ενεργειακού της εφοδιασμού και την ουσιώδη μείωση
Σε έγκριση 15 ενεργειακών έργων, ύψους 1,565 δισ. ευρώ, που προορίζονται για την οικονομική ανάκαμψη της ΕΕ, με την παράλληλη αύξηση της ασφάλειας του ενεργειακού της εφοδιασμού και την ουσιώδη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, προέβη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Όπως προβλέπεται από την απόφαση, θα χορηγηθεί 1 δισ. ευρώ σε έξι έργα δέσμευσης και αποθήκευσης διοξειδίου του άνθρακα, καθώς και 565 εκατ. ευρώ σε εννέα έργα υπεράκτιας αιολικής ενέργειας.

«Με την απόφαση αυτή η Επιτροπή έθεσε τις βάσεις για την ανάπτυξη δύο αειφόρων τεχνολογιών καίριας σημασίας, οι οποίες θα συμβάλουν ουσιαστικά στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Με την έξοχη αυτή απόφασή της, η Επιτροπή όχι μόνο δίνει ώθηση στην οικονομία και στην απασχόληση, αλλά παράλληλα στηρίζει καινοτόμες ενεργειακές τεχνολογίες που έχουν το δυναμικό να δημιουργήσουν περαιτέρω θέσεις εργασίας και ανάπτυξη στο μέλλον», τόνισε ο Επίτροπος αρμόδιος για την ενέργεια κ. Piebalgs.

Σημειώνεται ότι η εν λόγω απόφαση αποτελεί το πρώτο βήμα αξιοποίησης ποσού σχεδόν τεσσάρων δισ. ευρώ, το οποίο πρόβλεψε η ΕΕ τον Μάιο του 2009 με προορισμό ενεργειακά έργα στήριξης της οικονομικής ανάκαμψης.