Skip to main content

Πράσινο από δήμο στη Νέα Τούμπα - Συγχαρητήρια Μπουτάρη στον ΠΑΟΚ

Το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης μετά τα μεσάνυχτα άναψε το πράσινο φως στο Ειδικό Χωρικό Σχέδιο για το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ.

Μετά την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ο δήμος Θεσσαλονίκης ενέκρινε σήμερα το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο για το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ.

Το θέμα συζητήθηκε κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου, με φόντο τη χθεσινή νίκη του ΠΑΟΚ και την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

«Το χαρμόσυνο είναι ότι ο ΠΑΟΚ πήρε το πρωτάθλημα και αυτό είναι μεγάλη χαρά και τιμή για την πόλη», τόνισε ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, προτείνοντας να σταλεί συγχαρητήρια επιστολή προς τον Ιβάν Σαββίδη. Για τα όσα, όπως είπε, άκουσε για την ανάρτηση της σημαίας του ΠΑΟΚ στο δημαρχείο, σχολίασε ότι τους απαντά με περιφρόνηση.  

Το δημοτικό συμβούλιο μετά τα μεσάνυχτα άναψε το πράσινο φως στη γνωμοδότηση των υπηρεσιών του δήμου ως προς την προτεινόμενη περιοχή παρέμβασης και τους στόχους του υπό εκπόνηση Ειδικού Χωρικού Σχεδίου για το Νέο Γήπεδο του ΠΑΟΚ.

«Το νέο γήπεδο πρέπει να βρει μια νέα θέση. Όλες οι δραστηριότητες πρέπει να υποταχθούν σε μια ενιαία λογική και της αστικής αναγέννησης και αναμόρφωσης», τόνισε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας Θανάσης Παππάς.

Στο αίτημα του ΠΑΟΚ προτείνεται η περιοχή παρέμβασης να περικλείεται από τις οδούς Γρ. Λαμπράκη, Αδαμίδου, Μικράς Ασίας, Διογένους και Παπαηλιάκη, προκειμένου μέσω του ΕΧΣ να επιτευχθεί η χωρική οργάνωση και η ανάπτυξη των σχεδίων έργων και προγραμμάτων αστικής ανάπλασης για το σύνολο της ευρύτερης περιοχής του γηπέδου.

Το δημοτικό συμβούλιο έκρινε θετικά την πρόταση ανάπλασης του γηπέδου, «ως έργο που θα συμβάλει στην αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών της Θεσσαλονίκης και στην προσέλκυση σημαντικών διοργανώσεων που θα τονώσουν την οικονομία της πόλης, όταν μάλιστα προτείνεται σε συνδυασμό με την πρόβλεψη αντισταθμιστικών έργων και παρεμβάσεων προς την πλευρά της αναβάθμισης του δημόσιου χώρου σε μια ευρύτερη περιοχή γύρω από το γήπεδο, καθώς και την πρόβλεψη των αναγκαίων χώρων στάθμευσης και των κατάλληλων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων».

Ως κύριος στόχος του ΕΧΣ ορίζεται η έγκρισης χωροθέτησης νέου γηπέδου ποδοσφαίρου στην ενιαία έκταση, ώστε ν

α ανεγερθούν νέες γηπεδικές εγκαταστάσεις, σύμφωνα με τις σύγχρονες προδιαγραφές και τις απαιτήσεις τόσο της ελληνικής νομοθεσίας όσο και από τις συστάσεις της FIFA/UEFA.

«Δεσμεύομαι όσο περνάει από τα χέρια μου να τρέξω αυτό το project. Αντιλαμβάνομαι τις θετικές επιπτώσεις που θα έχει για την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής», τόνισε ο επικεφαλής των «Εντάξει» Σταύρος Καλαφάτης, κάνοντας παράλληλα λόγο για μια συγκλονιστική επιτυχία και για ιστορική ημέρα για την ομάδα και για τη Θεσσαλονίκη, καθώς μετά από 34 χρόνια πήρε το πρωτάθλημα.

Χαιρέτισε την προσπάθεια ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο οποίος ευχήθηκε η επόμενη διοίκηση να κόψει την κορδέλα.

Επιφυλάξεις για το Ειδικό Χωρικό και για τις δομές πέριξ του γηπέδου εξέφρασε ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Μιχάλης Κωνσταντινίδης.

Πλέον ο ΠΑΟΚ πρόκειται να προχωρήσει στις περαιτέρω ενέργειες για τη συγκρότηση του φακέλου προέγκρισης του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου και την κατάθεσή του προς το αρμόδιο υπουργείο.