Skip to main content

Εγκρίθηκαν προγράμματα ενίσχυσης μελισσοκόμων

Εγκρίθηκε η δαπάνη για το πρόγραμμα βελτίωσης παραγωγής και εμπορίας των προϊόντων της μελισσοκομίας για το έτος 2010.
Στη στήριξη του κλάδου της μελισσοκομίας αποσκοπεί η υπογραφή της απόφασης σύμφωνα με την οποία εγκρίνεται η δαπάνη για το πρόγραμμα βελτίωσης παραγωγής και εμπορίας των προϊόντων της μελισσοκομίας για το έτος 2010.

Η απόφαση, την οποία υπέγραψε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μιχαήλ Παπαδόπουλος, προβλέπει ποσό 1.607.430 ευρώ για τη στήριξη των μελισσοκόμων και καθορίζει ποσό επιχορήγησης τριών ευρώ ανά μετακινούμενη κυψέλη.

Παράλληλα από τον κ. Παπαδόπουλο υπογράφηκε ΚΥΑ σύμφωνα με την  οποία διατίθεται ποσό 5.600.000 ευρώ που αποσκοπεί σε ενέργειες και προγράμματα του μελισσοκομικού κλάδου. Μεταξύ άλλων απευθύνεται στην τεχνική στήριξη των μελισσοκόμων και την καταπολέμηση παρασίτων που μολύνουν τις αποικίες των μελισσών.

Μετά τις παραπάνω εξελίξεις ο βουλευτής Χαλκιδικής κ. Βασίλης Πάππας ανέφερε πως απέδωσαν οι προσπάθειες που έγιναν από μέρους του και σε συνεργασία με το νομάρχη Χαλκιδικής κ. Αστέριο Ζωγράφο και τις διοικήσεις των μελισσοκόμων. Επίσης συμπλήρωσε πως οι μελισσοκόμοι και όλος ο αγροτικός κόσμος είναι από τις κοινωνικές τάξεις που πλήττονται από τη διεθνή οικονομική κρίση και οι διεκδικήσεις τους συνεχίζονται.