Skip to main content

Εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο το πλαίσιο εορτασμών για το 2012

Το πλαίσιο του εορτασμού το 2012 των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση.

Το πλαίσιο του εορτασμού το 2012 των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο.Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης επισήμανε ότι στόχος των εκδηλώσεων είναι να γίνουν πράγματα που θα βάλουν τη Θεσσαλονίκη σε άλλη τροχιά.Πρόσθεσε, ότι ζήτησε από τον Γιώργο Παπανδρέου το ποσό των 15 εκατ.ευρώ και του απάντησε θετικά και το ποσό αυτό θα το διεκδικήσει όποιος και αν είναι ο πρωθυπουργός.

Όπως εξήγησε, οι εκδηλώσεις θα καλύψουν τους θεματικούς κύκλους ιστορία-τέχνες-περιβάλλον-νεανική επιχειρηματικότητα.

Για το θέμα τοποθετήθηκαν οι επικεφαλής των παρατάξεων. Ο Κώστας Γκιουλέκας επισήμανε ότι η παράταξη του επιθυμεί να συμβάλλει στους εορτασμούς για τα 100χρονα, αλλά χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός ότι ο δήμαρχος κάλεσε τους επικεφαλής των παρατάξεων μια ώρα πριν δώσει συνέντευξη Τύπου για το ζήτημα.

Ο Στέλιος Παπαθεμελής υπογράμμισε ότι ο εορτασμός είναι ευκαιρία να τονίσουμε την αιώνια ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Ο Μιχάλης Κωνσταντινίδης ανέφερε ότι οι εκδηλώσεις είναι προϊόν συγκεκριμένων ιδεολογικών επιλογών, ενώ δεν θίγουν θέματα ταμπού, όπως τις περιουσίες των Εβραίων.

Ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης είπε ότι πρέπει να αναδειχθεί η διαχρονική πολυπολιτισμική φυσιογνωμία της πόλης.

Ο Χρήστος Μάτης τόνισε ότι οι τελικές προτάσεις για το πρόγραμμα πρέπει να εγκριθούν από το δημοτικό συμβούλιο.