Skip to main content

Εγκρίθηκε χρηματοδότηση για υπογειοποίηση κάδων στον δήμο Κορδελιού Ευόσμου

O συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 477.648,00€, από τα οποία τα 241.402,40€ θα χρηματοδοτηθούν μέσω Πράσινου Ταμείου.

Με στόχο την ενίσχυση και τον εκσυγχρονισμό των υποδομών καθαριότητας, την περιβαλλοντική και αισθητική αναβάθμιση της πόλης και την αποδοτικότητα του συστήματος διαχείρισης των απορριμμάτων, ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου, δια της Αντιδημαρχίας Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, προχωρά στην προμήθεια και εγκατάσταση έξι συστημάτων υπογειοποίησης κάδων κάθετης διαβαθμισμένης συμπίεσης, τα οποία θα τοποθετηθούν, με την ολοκλήρωση των διαδικασιών, και στις δύο δημοτικές ενότητες του δήμου.

Με τη θετική αυτή εξέλιξη να έρχεται ως συνέχεια της ολοκληρωμένης πρότασης που κατέθεσε η δημοτική αρχή προς το Πράσινο Ταμείο, ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου πέτυχε τη συγχρηματοδότηση του έργου, ο συνολικός προϋπολογισμός του οποίου ανέρχεται στα 477.648,00€, από τα οποία τα 241.402,40€ θα χρηματοδοτηθούν μέσω του προγράμματος «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου» του Πράσινου Ταμείου (Άξονας Προτεραιότητας 1 «ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ») και τα υπόλοιπα από ιδίους πόρους.

«Ακολουθώντας τα σύγχρονα ευρωπαϊκά πρότυπα επεκτείνουμε το δίκτυο υπόγειων κάδων, συμβάλλοντας στην υιοθέτηση ενός σύγχρονου τρόπου απόθεσης και αποκομιδής των απορριμμάτων, με τεράστια περιβαλλοντικά οφέλη για την ίδια την πόλη και την καθημερινότητα των δημοτών», δήλωσε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός, επισημαίνοντας πως «με τα νέα σύγχρονα συστήματα υπόγειων κάδων, η δημοτική αρχή φιλοδοξεί να ενισχύσει τις υποδομές και να εξασφαλίσει τις συνθήκες για τη νέα εποχή στο μηχανισμό καθαριότητας του Δήμου».

Την ικανοποίησή του για την έγκριση συγχρηματοδότησης του έργου εξέφρασε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Χρήστος Δεμερτζής, τονίζοντας ότι η προσπάθεια διεκδίκησης για την ενίσχυση της καθαριότητας είναι διαρκής και συντονισμένη. «Ευχαριστώ τις υπηρεσίες του δήμου που συνέβαλαν στην έγκριση του φακέλου που υποβάλαμε προς το Πράσινο Ταμείο, ιδιαιτέρως δε τη Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, το Τμήμα Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και τον ειδικό συνεργάτη του δημάρχου κ. Παναγιώτη Πετρίδη» υπογράμμισε ο κ. Δεμερτζής.