Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020
x

ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΕΡΟΣΤΑΘΜΟ ΤΟΥ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»

Το κτήριο στο αεροδρόμιο Μακεδονία θα αναβαθμιστεί με αναδιαμορφώσεις των υφιστάμενων εγκαταστάσεων και ανέγερση νέας κτηριακής υποδομής.

Η αρχιτεκτονική μελέτη για το «κτήριο του Αεροσταθμού του Αεροδρομίου Θεσσαλονίκης» εγκρίθηκε κατά τη συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής (ΚΕΣΑ) υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού & Αστικού Περιβάλλοντος, Ευθύμιου Μπακογιάννη.

Το κτήριο στο Αεροδρόμιο Μακεδονία θα αναβαθμιστεί με αναδιαμορφώσεις των υφιστάμενων εγκαταστάσεων και ανέγερση νέας κτηριακής υποδομής, ενώ το υφιστάμενο κτήριο διατηρείται ως έχει και θα συνδέεται με το νέο με δυο συνδετήριους κλειστούς διαδρόμους.

Στη συνεδρίαση του, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση από το ΥΠΕΝ, εγκρίθηκαν μεταξύ άλλων, οι παρακάτω επενδύσεις:

Ανέγερση βιομηχανικού κτηρίου ιδιοκτησίας της εταιρείας ΚΤΗΜΑ ΑΛΦΑ Α.Ε. στην εκτός σχεδίου περιοχή Βεγόρας του Δήμου Αμυνταίων. Αφορά σε ανέγερση οινοποιείου σε αγροτεμάχιο που αποτελεί τμήμα της ευρύτερης περιοχής του παλαιού ορυχείου εξόρυξης Λιγνίτη του Δήμου Αμυνταίου.

Κατασκευή νέου κτηρίου Κέντρου Αποθήκευσης και Διανομής, στην τοποθεσία «Γκόριτσα» ή «Δώδεκα Λιθάρια»  στην Τοπική Κοινότητα Θηβαίων.Αφορά στην κατασκευή νέου κτηρίου (άνω των 5.000 τ.μ.) σε παράπλευρη οδό της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας.

Επίσης, σύμφωνα με το ΥΠΕΝ, εγκρίθηκαν οι παρακάτω μελέτες:

Η αρχιτεκτονική μελέτη «Σταθμός επιβατών Λιμένα Σούδας-ενδιάμεση φάση», η οποία έχει λάβει το Α' Βραβείο αρχιτεκτονικού διαγωνισμού προσχεδίων. Αφορά στον νέο Σταθμό Επιβατών λιμένα Σούδας στην προβλήτα Αδριάς.

Η αρχιτεκτονική μελέτη για το «κτήριο του Αεροσταθμού του Αεροδρομίου Θεσσαλονίκης».Το κτήριο στο Αεροδρόμιο Μακεδονία θα αναβαθμιστεί με αναδιαμορφώσεις των υφιστάμενων εγκαταστάσεων και ανέγερση νέας κτηριακής υποδομής. Το υφιστάμενο κτήριο  διατηρείται ως έχει και θα συνδέεται με το νέο με δυο συνδετήριους κλειστούς διαδρόμους.

Η διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου Αγ. Παρασκευής για την ανάδειξη των διατηρητέων ταφικών Μνημείων στον Δήμο Λεβαδέων.Χαρακτηριστικό της σπουδαιότητας που κατέχει το νεκροταφείο στην ιστορία της πόλης είναι το γεγονός, ότι από τα δεκαεννέα διατηρητέα μνημεία, που αναφέρονται στον κατάλογο της προκήρυξης για ολόκληρη την πόλη, τα έξι είναι εντός του χώρου και το έβδομο είναι ο ίδιος ο ναός.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ