Skip to main content

Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για τα αντιπλημμυρικά έργα στις Σέρρες

Μετά από σχετικό αίτημα εγκρίθηκε η χρηματοδότηση δύο σημαντικών αντιπλημμυρικών έργων με εθνικούς πόρους στον δήμο Σερρών.

Ανοίγει ο δρόμος για την άμεση υλοποίηση από τον δήμο Σερρών των αναγκαίων έργων προστασίας στην Κοιλάδα των Αγίων Αναργύρων καθώς και έργων αντιπλημμυρικής προστασίας στον δήμο συνολικού προϋπολογισμού άνω των 600.000 ευρώ. 

Συγκεκριμένα, μετά από σχετικό αίτημα του δήμου Σερρών για την αντιμετώπιση των προβλημάτων από τις πλημμύρες της 21ης Ιουνίου 2020 εγκρίθηκε η χρηματοδότηση δύο σημαντικών αντιπλημμυρικών έργων με εθνικούς πόρους από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Ειδικότερα, ο υπουργός Κώστας Καραμανλής υπέγραψε την έγκριση δέσμευσης προϋπολογισμού και διάθεση ισόποσης πίστωσης ποσού 372.000 ευρώ για τα έργα προστασίας της Γέφυρας Τσέλιου από πλημμύρες και ποσού 233.120 ευρώ για το έργο αντιπλημμυρικής θωράκισης του δήμου Σερρών.

«Από τις πρώτες στιγμές μετά την καταστροφική πλημμύρα οι υπηρεσίες του δήμου Σερρών εργάζονται πυρετωδώς για την επίλυση των προβλημάτων στην Κοιλάδα των Αγίων Αναργύρων και τη Γέφυρα Τσέλιου, καθώς και την αποκατάσταση των υποδομών στις πληγείσες περιοχές σε Σέρρες, Ορεινή και Λευκώνα. Παράλληλα, προχωρούν τάχιστα και οι ενέργειες για την αποζημίωση των πληγέντων από τις αρμόδιες υπηρεσίες με τη συμπαράσταση και την πολύτιμη βοήθεια του υπουργείου Υποδομών και του υπουργού Κώστα Καραμανλή.

»Με την έγκριση της χρηματοδότησης προχωρούμε άμεσα τις διαδικασίες για τη δημοπράτηση των δύο έργων, ώστε να θωρακίσουμε τον δήμο και τους πολίτες από τις πλημμύρες. Είμαστε αποφασισμένοι να μην αφήσουμε τις Σέρρες και τους Σερραίους να ζήσουν στο μέλλον ανάλογες καταστροφές», τόνισε ο δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης.