Skip to main content

Εγκρίθηκε η κατεπείγουσα χρήση του ρωσικού εμβολίου στο Μεξικό

Το Μεξικό καταγράφει τον τρίτο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων της πανδημίας παγκοσμίως σε απόλυτους αριθμούς, με βάση τα επίσημα στοιχεία.

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες άλλοι 433 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, ενώ επιβεβαιώθηκαν 4.384 κρούσματα του SARS-CoV-2.

Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη λατινοαμερικάνικη χώρα έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 159.533 νεκρούς επί συνόλου 1.874.092 μολύνσεων, κατά τα επίσημα δεδομένα.

Το Μεξικό καταγράφει τον τρίτο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων της πανδημίας παγκοσμίως σε απόλυτους αριθμούς, με βάση τα επίσημα στοιχεία. Κι αυτό ενώ κορυφαία κυβερνητικά στελέχη αναγνωρίζουν ότι οι αριθμοί τόσο των θανάτων, όσο και των κρουσμάτων μάλλον είναι πολύ υψηλότεροι στην πραγματικότητα από αυτούς που ανακοινώνονται.

Παράλληλα χθες ο υφυπουργός Υγείας του Μεξικού Ούγο Λόπες Γκατέλ δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι η Ομοσπονδιακή Επιτροπή για την Προστασία Έναντι Υγειονομικών Κινδύνων (COFEPRIS) έδωσε, όπως αναμενόταν, άδεια για την κατεπείγουσα χρήση του ρωσικού εμβολίου για τον νέο κορωνοϊό, του Sputnik V, που παράγει το Κέντρο Γκαμαλέγια.

Η μεξικανική κυβέρνηση έχει κάνει γνωστό ότι σκοπεύει να προμηθευτεί συνολικά 24 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου αυτού.

Η Μόσχα είχε «δεσμευτεί» πως θα έστελνε στο Μεξικό, μόλις δινόταν πράσινο φως από τον ρυθμιστικό φορέα, 400.000 δόσεις του εμβολίου «μέσα σε μερικές ημέρες», που θα χρησιμοποιηθούν για την ανοσοποίηση 200.000 ανθρώπων, καθώς χορηγείται σε δύο δόσεις.