Skip to main content

Εγκρίθηκε νέα ΑΜΚ ύψους 5 εκατ. ευρώ στον Παναθηναϊκό

Η ΑΜΚ που άνοιξε σήμερα θα έχει τετράμηνη διάρκεια και μέσω αυτής θα χρηματοδοτηθούν όλες οι υποχρεώσεις του συλλόγου κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού

Έκτακτη Γενική Συνέλευση πραγματοποίησε σήμερα το μεσημέρι ο Παναθηναϊκός κατά την οποία και εγκρίθηκε η καινούργια αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ ύψους 5.000.010,00 ευρώ.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, η ΑΜΚ που άνοιξε από σήμερα, θα έχει τετράμηνη διάρκεια (ήτοι έως την 21η Σεπτεμβρίου 2020) και μέσω αυτής ουσιαστικά θα χρηματοδοτηθούν όλες οι υποχρεώσεις του «τριφυλλιού» κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Από μισθοδοσίες υπαλλήλων και δόσεις συμβολαίων παικτών, προπονητών, μέχρι διακανονισμούς σε παλιούς παίκτες/προπονητές, πληρωμές σε ασφαλιστικά ταμεία και προκαταβολές μεταγραφών.

Η συμμετοχή στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου (που αναμένεται να καλυφθεί με χρήματα του Γιάννη Αλαφούζου) θα γίνει «...με καταβολή μετρητών στον ειδικό λογαριασμό της εταιρείας, ή εάν το ποσό δεν καταβληθεί στον ειδικό λογαριασμό, με κατάθεση οποιουδήποτε ποσού σε οποιοδήποτε λογαριασμό της εταιρείας που δαπανήθηκε για τους σκοπούς της εταιρείας. Και με συμψηφισμό χρέους της εταιρείας προς τον καταβάλλοντα εισφορά με έκδοση νέων μετοχών ονομαστικής αξίας 0,30 Ευρώ», όπως αναφέρθηκε στη ΓΣ των «πρασίνων».