Skip to main content

Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του 2019 του δήμου Δέλτα

Το σχέδιο προϋπολογισμού παρουσίασαν στα μέλη του ΔΣ η υπεύθυνη του Γραφείου Προϋπολογισμού του δήμου και η διευθύντρια Οικονομικής Υπηρεσίας.

Ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο ο προϋπολογισμός 2019 του δήμου Δέλτα. Το σχέδιο προϋπολογισμού παρουσίασαν στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου η υπεύθυνη του Γραφείου Προϋπολογισμού του δήμου Ελ. Κακαρκίδου και η διευθύντρια της Οικονομικής Υπηρεσίας Β. Κορινιώτη.

«Ο φετινός προϋπολογισμός αποτυπώνει την αποτελεσματικότητα της διοίκησής μας στο νοικοκύρεμα των οικονομικών αλλά και στην παραγωγή έργου. Δεν είναι τυχαία ή συμπτωματική η επιτυχία της Διοίκησής μας να ανταπεξέρχεται στις υποχρεώσεις της έναντι των τρίτων αλλά και να επιτελεί πολύ σημαντικό έργο σε όλο τον δήμο σε τομείς όπως η σχολική στέγη, οι συντηρήσεις των οδών και οι οδοστρωσίες, η καθαριότητα με τη διαρκή ενίσχυση του στόλου των οχημάτων και την συνεχώς βελτιούμενη οργάνωση της καθημερινότητας. Είναι ο πέμπτος προϋπολογισμός που εκπονούμε και εκτός των άλλων είναι πια σαφής η σταθεροποίηση της θετικής εικόνας του Δήμου, πίσω από την οποία κρύβεται σκληρή δουλειά αιρετών και υπηρεσιακών.

Αυτός είναι και ο λόγος που σε μια εποχή εξαιρετικά δύσκολη για τα οικονομικά, όπου οι περικοπές στην κρατική επιχορήγηση αγγίζουν το 75% εδώ και χρόνια, εμείς παράγουμε έργο. Διεκδικούμε χρήματα από κάθε δυνατή πηγή εκτός δήμου, κρατική ή ευρωπαϊκή, με τα κονδύλια να φτάνουν τα 13 εκατομμύρια ευρώ!

Οι λέξεις κλειδιά για εμάς και οδηγός από την πρώτη μέρα της θητείας μας ήταν η διεκδίκηση των οφειλομένων προς το Δήμο, η αξιοπιστία του δήμου έναντι τρίτων και η ανταπόδοση οφέλους στους πολίτες. Σε μια εποχή που τίποτα πια δεν είναι αυτονόητο, αυτονόητη παραμένει μόνο η δική μας ξεκάθαρη βούληση να εργαζόμαστε υπέρ του πολίτη, για το καλό του τόπου μας.

Δεδομένου ότι με τον προϋπολογισμό που κατατίθεται σήμερα κλείνει ο πρώτος κύκλος της θητείας της δημοτικής μας παράταξης μας ‘‘Μπροστά ο Άνθρωπος’’ στη Διοίκηση του δήμου Δέλτα, θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς όλες τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου γιατί όλα αυτά τα χρόνια στέκονται αρωγοί σε όλα τα κρίσιμα θέματα για τους πολίτες και τον τόπο μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στις Υπηρεσίες του Δήμου για την προσπάθεια που καταβάλλουν παρά την έλλειψη προσωπικού, πόρων και υλικοτεχνικής υποδομής» δήλωσε μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο δήμαρχος Ευθ. Φωτόπουλος.

Από την πλευρά του, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Σάκης Παππάς δήλωσε τα εξής: «Ο προϋπολογισμός του 2019 είναι ειλικρινής, ρεαλιστικός και ακριβής. Για μία ακόμη χρονιά καταφέρνουμε να υπηρετούμε τους στόχους μας χωρίς να επιβαρύνουμε τους πολίτες. Συνεχίζουμε την πολύ καλή δουλειά που κάνουμε τα τελευταία 4 χρόνια στον τομέα των Οικονομικών, νοικοκυρεύοντας τον δήμο τόσο ως προς τα έσοδα όσο και ως προς τα έξοδα».