Skip to main content

Εγκρίθηκε το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Θεσσαλονίκης ύψους 55,5 εκατ. ευρώ

Προβλέπει, μεταξύ άλλων, τη συνέχιση της ανάπλασης της νέας παραλίας με τη δημιουργία οκτώ νέων πάρκων, την επέκταση του ποδηλατοδρόμου κατά πέντε χιλιόμετρα, ανακατασκευές δρόμων και πεζοδρομίων και
Το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Θεσσαλονίκης για το 2010, ύψους 55,5 εκατομμυρίων ευρώ, ενέκρινε χθες το Δημοτικό Συμβούλιο. Το πρόγραμμα προβλέπει, μεταξύ άλλων, τη συνέχιση της ανάπλασης της νέας παραλίας (8 εκατ. ευρώ) με τη δημιουργία οκτώ νέων πάρκων, την επέκταση του ποδηλατοδρόμου κατά πέντε χιλιόμετρα , ανακατασκευές δρόμων και πεζοδρομίων (3,9 εκατ. ευρώ) και δενδροφυτεύσεις.

«Αξιοποιούμε χρήματα από κάθε κατεύθυνση και παράγουμε έργο», είπε ο δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος και σημείωσε ότι, παρόλο που βρισκόμαστε σε περίοδο οικονομικής ύφεσης, το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου αυξάνεται σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

«Συνεχίζουμε το αγώνα μας, τόνισε ο κ. Παπαγεωργόπουλος, για τη νέα εικόνα της Θεσσαλονίκης δίνοντας προτεραιότητα στην ποιότητα ζωής, για μια Θεσσαλονίκη λειτουργική και όμορφη, που έχει καταστεί, ήδη, ένας σημαντικός τουριστικός προορισμός».

Για αποσπασματικές δράσεις χωρίς σχεδιασμό και χωρίς οραματικά έργα έκαναν λόγο εκπρόσωποι των παρατάξεων της αντιπολίτευσης. Σημείωσαν παράλληλα ότι μεγάλο μέρος των έργων εκχωρείται σε εργολάβους. Οι εκπρόσωποι των παρατάξεων της αντιπολίτευσης αναφέρθηκαν στο θέμα της λειτουργίας των δημοτικών μέσων ενημέρωσης, εκφράζοντας την αντίθεσή τους για τον τρόπο λειτουργίας της Δημοτικής Επιχείρησης Πληροφόρησης, Θεάματος και Επικοινωνίας. Ζήτησαν, μάλιστα, ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το ζήτημα αυτό. Τάχθηκαν επίσης υπέρ του δικαιώματος της αυτοδιοίκησης να εκφράζεται από τα ραδιοτηλεοπτικά της μέσα. Στη σχετική παρέμβασή του προς την ΚΕΔΚΕ αναφέρθηκε από την πλευρά του ο δήμαρχος, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο οποίος υπεραμύνθηκε του τρόπου λειτουργίας των δημοτικών μέσων ενημέρωσης.