Skip to main content

Εγνατία Οδός ΑΕ: Έξι μήνες και δεν ορίστηκε νέα διοίκηση

Πραγματοποιήθηκε η ετήσια τακτική γενική συνέλευση της Εγνατίας Οδού ΑΕ, αλλά υπουργείο και ΤΑΙΠΕΔ δεν όρισαν νέα διοίκηση.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, εξ' αναβολής, η ετήσια τακτική γενική συνέλευση της Εγνατίας Οδού Α.Ε., η οποία όμως στο θέμα της εκλογής νέου διοικητικού συμβουλίου, ώδινεν μεν όρος αλλά ούτε καν μυν έτεκεν.

Όσοι παρακολουθούν τα θέματα της συγκεκριμένης τεχνικής εταιρείας του δημοσίου, περιμένουν εδώ και αρκετό καιρό να οριστεί νέο διοικητικό συμβούλιο καθώς η παρούσα διοίκηση παραμένει και δεν παραιτείται, για να μη μείνει ακέφαλη η Εγνατία Οδός.

Αφού πέρασαν οι πρώτοι μήνες από την ανάληψη της εξουσίας από τη νέα κυβέρνηση, προβλεπόταν ότι μέχρι το τέλος Ιουνίου και, πιθανότατα με την ευκαιρία των τακτικών ετήσιων γενικών συνελεύσεων, δηλαδή ως το τέλος Ιουνίου, θα οριζόταν και οι νέες διοικήσεις των ΔΕΚΟ.

Όμως, ήρθαν η διακοπή των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες, το δημοψήφισμα, οι μετά του δημοψηφίσματος εξελίξεις και το πράγμα καθυστέρησε. Ωστόσο υπήρχε βάσιμη πρόβλεψη ότι σήμερα, στη γενική συνέλευση θα δίδονταν λύση και στο διοικητικό θέμα της Εγνατίας Οδού Α.Ε.

Όπως πληροφορήθηκε η Voria.gr, στη συνέλευση δεν παρέστη εκπρόσωπος του ΤΑΙΠΕΔ, αλλά, προφανώς μετά από συνεννόηση, έδωσε το "παρών" ανώτερο στέλεχος του υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών.

Η συνέλευση άρχισε περί τις 12 το μεσημέρι και αφού κανονικά συζητήθηκαν τα τυπικά θέματα της ετήσιας τακτικής γ.σ., έγινε διάλειμμα για το εκλογικό. Υπήρξαν τηλεφωνήματα με το ΤΑΙΠΕΔ, συνεννοήσεις και, τελικά η όλη διαδικασία έκλεισε χωρίς να βγει.... λευκός καπνός.

Βεβαίως, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Εγνατία Οδός ΑΕ, μετά από μία κυβερνητική αλλαγή περιμένει για μήνες για την τοποθέτηση νέας διοίκησης. Κάτι ανάλογο είχε συμβεί και όταν είχε εκλεγεί το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Α. Παπανδρέου τον Οκτώβριο του 2009. Και τότε είχαν σχεδόν περάσει έξι μήνες μέχρι να αναλάβει καθήκοντα προέδρου και δ/νοντος ο καθ. Τάσος Μουρατίδης.

Φυσικά η εταιρεία έχει διοίκηση, αλλά τα μέλη της είχαν επιλεγεί από την προηγούμενη κυβέρνηση και, αναμενόμενο είναι, σε εταιρείες του δημοσίου, οι διοικήσεις να συμβαδίζουν με τις αλλαγές στο Μαξίμου αφού καλούνται να υλοποιήσουν την πολιτική της εκάστοτε κυβέρνησης.