Δευτέρα 20 Μαΐου 2019
x

ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ: ΣΤΗΝΟΥΝ ΚΑΛΠΕΣ ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΤΑΞΕΩΝ

Η εκλογική διαδικασία γίνεται στη σκιά των επικείμενων μετατάξεων δεκάδων εργαζομένων προς διάφορες άλλες εταιρείες και οργανισμούς του δημοσίου.

Εκλογές πρόκειται να διεξαχθούν σήμερα στον Σύλλογο Εργαζομένων στην εταιρεία Εγνατία Οδός ΑΕ. Η όλη διαδικασία γίνεται στη σκιά των επικείμενων μετατάξεων δεκάδων εργαζομένων προς διάφορες άλλες εταιρείες και οργανισμούς του δημοσίου. Οι μετατάξεις είναι ένα από τα θέματα τα οποία απασχολούν τους εργαζόμενους στην ΕΟΑΕ καθώς συνδέονται άρρηκτα με το μέλλον της ίδιας της εταιρείας. Είχαν, μάλιστα, αποτελέσει σημείο τριβής μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ και του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών καθώς το θέμα είχε εμπλακεί στην εν εξελίξει διαδικασία παραχώρησης του αυτοκινητόδρομου.

Η αρχική υπουργική απόφαση προέβλεπε τη δυνατότητα μετάταξης ακόμη και του συνόλου των εργαζομένων, κάτι το οποίο είχε εξοργίσει το ΤΑΙΠΕΔ καθώς θεωρήθηκε ως μέσο πίεσης του υπουργού Χρήστου Σπίρτζη προκειμένου να εξασφαλίσει ευνοϊκότερους όρους όσον αφορά το μέλλον της εταιρείας. Εν τέλει, υπουργείο και ΤΑΙΠΕΔ τα βρήκαν στη βάση να δοθεί η δυνατότητα μετάταξης περίπου στο 1/3 του προσωπικού.

Έτσι, έως τις 28 Φεβρουαρίου που έληξε η προθεσμία κατάθεσης αιτήσεων προς μετάταξη, ενδιαφέρον εξεδήλωσαν 58 από τους συνολικά 172 υπαλλήλους της εταιρείας (ποσοστό 33,7%). Σύμφωνα, πάντως με πληροφορίες το υπουργείο σκέφτεται να μην κάνει δεκτές όλες τις αιτήσεις ώστε να παραμείνουν στην εταιρεία τουλάχιστο 120 εργαζόμενοι, προκειμένου να τρέξουν τα πρότζεκτ τα οποία έχουν προγραμματιστεί για το προσεχές διάστημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι περισσότεροι από τους 58 εργαζόμενους οι οποίοι έχουν καταθέσει αιτήσεις μετάταξης, προτιμούν εταιρείες όπως η Αττικό Μετρό, ο ΟΣΕ κ.λπ. Κάποιοι έκαναν αιτήσεις για τον ΟΣΕΘ ενώ ελάχιστοι ήταν εκείνοι οι οποίοι υπέβαλλαν αίτηση για τον ΟΑΣΘ.

Η όλη διαδικασία είχε και κάποια ευτράπελα καθώς στην αρχική εκδήλωση ενδιαφέροντος είχαν περιληφθεί και υπηρεσίες οι οποίες έπαψαν να υφίστανται όπως ο ΟΣΕ Κοζάνης και ο ΟΣΕ Κομοτηνής. Στη συνέχεια το υπουργείο επανήλθε με διορθωτική προκήρυξη, διαγράφοντας τις υπηρεσίες – φαντάσματα.

Για την ιστορία, στις εκλογές του Συλλόγου Εργαζομένων στην ΕΟΑΕ συμμετέχουν δύο συνδυασμοί: το «Ενιαίο Ψηφοδέλτιο» και ο «Αριστερός Κλάδος της Εγνατίας».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ