Skip to main content

Έγραψε ιστορία η Ναόμι Οσάκα - Νο1 στο Αυστραλιανό Open

H αθλήτρια από την Ιαπωνία επιβλήθηκε με 2-1 σετ της Πέτρα Κβίτοβα (7-6, 5-7, 6-4) και κατέκτησε το τρόπαιο στο πρώτο κορυφαίο grand slam του 2019.

Το νέο μεγάλο αστέρι του γυναικείου τένις, η Ναόμι Οσάκα, είναι από σήμερα (26/01) η νέα «βασίλισσα» στο Australian Open.

Στο συγκλονιστικό τελικό του απλού γυναικών η αθλήτρια από την Ιαπωνία επιβλήθηκε με 2-1 σετ της Πέτρα Κβίτοβα (7-6, 5-7, 6-4) και κατέκτησε το τρόπαιο στο πρώτο κορυφαίο grand slam του 2019.

Παράλληλα, μετά την επιτυχία της επί της τενίστριας από την Τσεχία, η Οσάκα ανέβηκε στο Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ θα γίνει η νεαρότερη αθλήτρια που το καταφέρνει αυτό μετά την Καρολίν Βοζνιάκι το 2010, μεταδίδει το naftemporiki.gr.

Η Κβίτοβα πέτυχε 11 breaks points στο πρώτο σετ, παρόλα αυτά δεν κατάφερε να φτάσει στο στόχο της. Τα πράγματα οδηγήθηκαν στο ται μπρέικ, όπου η Οσάκα κυριάρχησε με 7-2.

Στο δεύτερο σετ η Κβίτοβα προηγήθηκε με 2-0, αλλά η Οσάκα έκανε ακόμα δύο break και κατάφερε να προηγηθεί με 5-3 έχοντας και πέντε championship points. Η Κβίτοβα δεν τα παράτησε και πέτυχε μία σπουδαία ανατροπή στέλνοντας το ματς σε τρίτο σετ.

Σε αυτό το σημείο η Οσάκα έδειξε ότι είναι φτιαγμένη για τα δύσκολα. Η 21χρονη Ιαπωνέζα παρά το γεγονός ότι είχε πεσμένη ψυχολογία κατάφερε να αντιδράσει και έφτασε στην κατάκτηση του σετ με 6-4 και δικαιολογημένα πανηγύρισε το δεύτερο grand slam της καριέρας της.