Skip to main content

Θριαμβευτικά στους «32» ο Ολυμπιακός, απέκλεισε με 3-1 τη Μίλαν! (vid)

Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν τη νίκη με δύο γκολ διαφορά και συνεχίζουν στα νοκ άουτ του Europa League αφήνοντας σε ισοβαθμία εκτός τους «ροσονέρι».

Ιστορική νίκη με 3-1 επί της Μίλαν και πρόκριση στους «32» του Europa League κατέκτησε ο Ολυμπιακός στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» κατά την 6η και τελευταία αγωνιστική των ομίλων του θεσμού.

Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν την σπουδαία νίκη με δύο γκολ διαφορά και συνεχίζουν στα νοκ άουτ του της δεύτερης τη τάξει διασυλλογικής διοργάνωσης αφήνοντας σε ισοβαθμία εκτός το… φάντασμα της επτάκις κατόχου του Champions League.

Το συγκρότημα του Πέδρο Μαρτίνς άνοιξε το σκορ στο 60’ όταν ο Φορτούνης εκτέλεσε κόρνερ με πάσα στον Ποντένσε και ο τελευταίος γύρισε τη μπάλα με τον Βούκοβιτς να πιάνει κεφαλιά που κατέληξε στον Ιγκουαΐν με τον Σισέ από κοντά με νέα κεφαλιά να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Ρέϊνα για το 1-0.

Μάλιστα οι Πειραιώτες διπλασίασαν τα τέρματά τους στο 69’ όταν ο Γκιγιέρμε σούταρε έξω από την περιοχή και ο Ζαπάτα έβαλε το πόδι πετυχαίνοντας αυτογκόλ για το 2-0.

Οι «ροσονέρι» μείωσαν στο 72’ καθώς μετά από εκτέλεση κόρνερ του Τσαλχάνογλου από τα αριστερά, ο Ζαπάτα πήρε την κοντινή κεφαλιά και εξιλεώθηκε για το αυτογκόλ του μειώνοντας σε 2-1.

Ο Ολυμπιακός συνέχιζε να πιέζει με στόχο το πολυπόθητο γκολ που θα του έδινε την πρόκριση και στο 80’ ο Αμπάτε ανέτρεψε τον Τοροσίδη με τον Γάλλο διαιτητή Μπενουά Μπαστιέν να δίνει πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Φορτούνης με τον αρχηγό των γηπεδούχων να μην λαθεύει ένα λεπτό αργότερα διαμορφώνοντας το τελικό 3-1 μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς στο φαληρικό γήπεδο.

Η τελική βαθμολογία του 6ου ομίλου

1) Ρεάλ Μπέτις 12 (7-2)

2) Ολυμπιακός 10 (11-6) 

3) Μίλαν 10 (12-9)

4) Ντουντελάνζ 1 (3-16)

Δείτε παρακάτω το εντυπωσιακό coreo των «ερυθρόλευκων» οπαδών εμπνευσμένο από τη δημοφιλή ισπανική σειρά «La Casa de Papel»

 και τους έξαλλους πανηγυρισμούς για στο σπουδαίο επίτευγμα του συλλόγου