Τρίτη 14 Ιουλίου 2020
x

ΕΙΚΟΣΙ ΑΤΟΜΑ ΣΕ ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΩΓΗ ΤΟΥ Π. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

Παραπομπή σε δίκη είκοσι ατόμων για σειρά σοβαρών αδικημάτων που σχετίζονται με τη δράση του λεγόμενου «συνδικάτου του εγκλήματος», στο οποίο αποδίδεται και η απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλο

Την παραπομπή σε δίκη είκοσι ατόμων για σειρά σοβαρών αδικημάτων που σχετίζονται με τη δράση του λεγόμενου «συνδικάτου του εγκλήματος», στο οποίο αποδίδεται και η απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου τον Ιανουάριο του 2009, προτείνει στο Συμβούλιο Εφετών ο αντεισαγγελέας Εφετών, Χρίστος Παπαγεωργίου.

Ο εισαγγελέας καταλογίζει στον κρατούμενο Παναγιώτη Βλαστό ηγετικό ρόλο στην εγκληματική οργάνωση, καθώς, όπως αναφέρει, μέσα από τις φυλακές έδινε εντολές για τη διάπραξη σειράς εγκληματικών ενεργειών, όπως ανθρωποκτονία, απόπειρες ανθρωποκτονιών, εκρήξεις, κατοχές εκρηκτικών κ.α.

Σύμφωνα με την πρόταση, ενεργό ρόλο στην απαγωγή Παναγόπουλου είχαν επτά άτομα, ενώ ηθικοί αυτουργοί ήταν η Παναγιώτης Βλαστός και ο επίσης κρατούμενος Γιάννης Σκαφτούρος.

Με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών πριν λίγες ημέρες, παρατάθηκε η προσωρινή κράτηση για 13 από τους 20 κατηγορούμενους, ενώ οι υπόλοιποι είναι ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ