Skip to main content

«Είμαστε επικεντρωμένοι στη δουλειά μας», δηλώνει ο Ε. Αντώναρος

«Εμείς είμαστε επικεντρωμένοι στη δουλειά μας», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευ. Αντώναρος ερωτηθείς για τις φήμες περί πρόωρων εκλογών και ανασχηματισμού.
«Εμείς είμαστε επικεντρωμένοι στη δουλειά μας», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευ. Αντώναρος ερωτηθείς για τις φήμες περί πρόωρων εκλογών και ανασχηματισμού.

Επίσης δεν θέλησε να σχολιάσει σχετικές με τα ανωτέρω ζητήματα θέσεις των πρώην υπουργών κ.κ. Μιχάλη Λιάπη και Σάββα Τσιτουρίδη.

Αναφορικά με τους φορείς που φέρονται να ζητούν εκλογές και αν έτσι μπορεί να προχωρήσει η κυβέρνηση στο έργο της, ο κ. Αντώναρος δήλωσε ότι η κυβέρνηση κάνει τη δουλειά της και σημείωσε πως οι απόψεις που εκφράζουν οι εκπρόσωποι φορέων στον πρωθυπουργό είναι αρκετά διαφοροποιημένες και δεν είναι «άσπρο - μαύρο».

«Εξ όσων γνωρίζω όχι, δεν έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση υπουργικού συμβουλίου», απάντησε ο Ευ. Αντώναρος σε ερώτηση αν ο πρωθυπουργός θα συγκαλέσει το υπουργικό συμβούλιο την ερχόμενη Πέμπτη.

Ο κ. Αντώναρος δεν θέλησε να κάνει σχόλιο για τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, ενώ μετά από σχετική ερώτηση δήλωσε πως είναι ξεκάθαρη η άποψη του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ για το θέμα της προεδρικής εκλογής.

«Το έχει πει επανειλημμένες φορές τους τελευταίους μήνες. Άλλο αν τις τελευταίες ημέρες κάποιοι προσπαθούν να τα πουν λίγο διαφοροποιημένα», πρόσθεσε και τόνισε ότι η άρνηση του ΠΑΣΟΚ να συναινέσει στην επανεκλογή του Προέδρου Κάρολου Παπούλια οδηγεί τη χώρα σε παρατεταμένη προεκλογική περίοδο.

Σε επόμενη ερώτηση πώς η κυβέρνηση θα εμποδίσει να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογική περίοδο, ο εκπρόσωπος δήλωσε ότι «κάνουμε τη δουλειά μας, επικεντρωμένοι στις μεταρρυθμίσεις, τις αναγκαίες αλλαγές και σε όλα όσα έχουμε προαναγγείλει».

Για τις πυρκαγιές

«Πώς θα κάνω σχολιασμό για ένα πόρισμα του οποίου το περιεχόμενο δεν γνωρίζω…», διερωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ε. Αντώναρος ότι του ετέθη το ερώτημα αν θα αποδοθούν και πολιτικές ευθύνες στην περίπτωση που το πόρισμα του ελεγκτή δημόσιας διοίκησης για τις πυρκαγιές αποδώσει ευθύνες στην Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Για την οικονομία

Σε δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας Γιάννη Παπαθανασίου στη ΝΕΤ παρέπεμψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευ.Αντώναρος ερωτηθείς αν θα ζητήσουμε παράταση από την ΕΕ για τη μείωση του ελλείμματος.

«Δεν είναι αυτόνομο το οικονομικό γίγνεσθαι στην Ελλάδα από αυτό που γίνεται στην Ευρώπη», σημείωσε ο εκπρόσωπος και με αφορμή άλλη ερώτηση επεσήμανε ότι «η διεθνής οικονομική κρίση εξακολουθεί και εκείνοι που δυσκολεύονταν να αντιληφθούν την ύπαρξή της, τώρα δεν καταλαβαίνουν ότι ακόμα συνεχίζεται».

Για τον εκλογικό νόμο

«Η κα Μπακογιάννη είπε συγκεκριμένα πράγματα τα οποία και εμείς έχουμε πει αρκετές φορές», ήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος αναφερόμενος στη θέση υπέρ της αλλαγής του εκλογικού νόμου που διατύπωσε σε άρθρο της η υπουργός των Εξωτερικών.

"Δε συζητείται αυτή τη στιγμή, δεν είναι επίκαιρο το θέμα της αλλαγής του εκλογικού νόμου. Τις έχει ξαναπεί η κα Μπακογιάννη. Δεν λέει τίποτα καινούργιο. Είναι γνωστές απόψεις της κας Μπακογιάννη», πρόσθεσε.