Skip to main content

Ειρηνικές οι πορείες σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα

Ολοκληρώθηκαν ειρηνικά οι δυο πορείες από το ΕΚΘ και την ΕΔΟΘ και το ΠΑΜΕ, που πραγματοποιήθηκαν σήμερα στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της γενικής απεργίας.

Ολοκληρώθηκαν ειρηνικά οι δυο πορείες από το ΕΚΘ και την ΕΔΟΘ και το ΠΑΜΕ, που πραγματοποιήθηκαν σήμερα στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της γενικής απεργίας. Και οι δυο πορείες κατέληξαν στη Γ.Γ. Μακεδονίας - Θράκης, αφού πρώτα διέσχισαν κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας, περίπου 4.000 άτομα συμμετείχαν στην πορεία του ΠΑΜΕ, ενώ περίπου 3.500 άτομα διαδήλωσαν μαζί με Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο και την Ένωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων.

Κατά τη διάρκεια της πορείας ομάδα νεαρών αποκόπηκε από την κεντρική πορεία του Εργατικού Κέντρου και μέσω της οδού Εθνικής Αμύνης βρέθηκε στην πλατεία Συντριβανίου. Στο σημείο, άγνωστος έριξε εύφλεκτο υλικό - πιθανότατα μολότοφ - σε μηχανή αστυνομικού της ομάδας Z.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η μηχανή ήταν σταθμευμένη και δεν κινδύνεψε ο αστυνομικός, ο οποίος εκείνη τη στιγμή ρύθμιζε την κυκλοφορία. Στη μηχανή από τη φωτιά προκλήθηκαν υλικές ζημιές.

Στην Αθήνα, η πορεία της ΓΣΕΕ και τηςν ΑΔΕΔΥ βρίσκεται στο Σύνταγμα, ενώ η πορεία του ΠΑΜΕ, στην κεφαλή της οποίας βρισκόταν η Αλέκα Παπαρήγα ολοκληρώθηκε. Κλειστοί είναι οι κεντρικοί δρόμοι της πρωτεύουσας. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Αστυνομίας στην πορεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ συμμετέχουν περί τα 5.000 άτομα, ενώ στην πορεία του ΠΑΜΕ οι διαδηλωτές έφταναν τις 13.000. Στην ουρά της πορείας βρίσκονται περί τα 1.500 άτομα, πρωτοβάθμια σωματεία, μέλη του κινήματος Δεν Πληρώνω και μπλοκ αντιεξουσιαστών.

Τελευταία ενημέρωση: 15.28