Skip to main content

Εισάγουμε από τη Βουλγαρία και… Άγιο Φως!

Η καθυστερημένη άφιξη του αεροπλάνου που μετέφερε το Άγιο Φως στην Καβάλα ανάγκασε το δήμαρχο Νευροκοπίου να κάνει «εισαγωγή» από τη Βουλγαρία.

Σε θρίλερ εκτυλίχθηκε για το ακριτικό Νευροκόπι η Ανάσταση, αφού πλησίαζε η ώρα και το Άγιο Φως δεν είχε φτάσει στους ναούς της ορεινής περιοχής της Δράμας, αφού λόγω περικοπών δεν έγινε η καθιερωμένη πτήση της Olympic Airlines των 9.00 μ.μ. και το αεροπλάνο έφτασε μισή ώρα πριν την Ανάσταση, στην Καβάλα.

Όπως ανέφερε μιλώντας στο «ράδιο Χρόνος 87,5 fm» η δημοσιογράφος της Καβάλας, Σίσσυ Ακοκαλίδου, αποφασίστηκε να γίνει εισαγωγή του Αγίου Φωτός από γειτονική βουλγαρική πόλη για να καλυφθεί ουσιαστικά ο Δήμος Προσοτσάνης.

«Το Άγιο Φως ήρθε με το δρομολόγιο της γραμμής, όχι με την ειδική πτήση, έφτασε 23:08, καταλαβαίνετε ότι ήταν όλοι εκεί και πρόλαβαν και εφοδίασαν την Καβάλα και τους δήμους της γύρω περιοχής με το Άγιο Φως. Όχι  όμως και το ακριτικό Νευροκόπι. Το Νευροκόπι που είναι το τελευταίο προπύργιο της Ελλάδος στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα έμενε ακάλυπτο».

Ο δήμαρχος Νευροκοπίου έστειλε πολίτες να διασχίσουν τα σύνορα και να φτάσουν στο Γκόλτε Ντέλτσε, εκεί όπου από το δήμο Φιλιππούπολης, που είχε φτάσει το Άγιο Φως από το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου, τους περίμενε ορθόδοξος ιερέας για να τους δώσει το άγιο Φως, να ξαναγυρίσουν από τα σύνορα και να φτάσουν στο «και πέντε» κυριολεκτικά, για να κάνουν Ανάσταση στο Νευροκόπι.