Skip to main content

Εκ νέου εκλογές στον δήμο Γρεβενών

Κάλπες θα στήσουν στο δήμο Γρεβενών μετά την απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Κοζάνης, να ακυρώσει τις εκλογές του Νοεμβρίου.

Ακυρώθηκαν, με απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Κοζάνης, οι εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010 στο Δήμο Γρεβενών. Κατόπιν της απόφασης αυτής ο δήμαρχος, Δημοσθένης Κουπτσίδης, εξέφρασε τη βούλησή του να ξαναδιεκδικήσει τη λαϊκή εντολή και γνωστοποίησε ότι δεν θα στραφεί κατά της απόφασης του Διοικητικού Πρωτοδικείου.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν, αιτία για την ακύρωση και επανάληψη των εκλογών είναι το γεγονός ότι οι εκλογές της 7ης Νοεμβρίου διενεργήθηκαν κατόπιν εσφαλμένης απόφασης του υπουργείου Εσωτερικών, στις 13 Αυγούστου, με την οποία κατανεμήθηκαν εσφαλμένα οι έδρες στις δημοτικές ενότητες του Δήμου Γρεβενών, στο πλαίσιο του «Καλλικράτη». Το αποτέλεσμα ήταν να εκλεγούν περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι, από ό,τι έπρεπε, σε κάποιες εκλογικές ενότητες και λιγότεροι στην ενότητα των Γρεβενών.

«Η απόφαση αυτή θα πρέπει να εκτελεστεί και να διενεργηθούν εκ νέου εκλογές με τα όποια διαδικαστικά, νομικά, λειτουργικά προβλήματα συνεπάγεται η σχετική διαδικασία» είπε ο γενικός γραμματέας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και πρόσθεσε: «η πολιτική βούληση του δημάρχου είναι να ξαναπάρει την εντολή από το σύνολο του εκλογικού σώματος. Δικαίωμα να στραφεί κατά της απόφασης αυτής έχει οποισδήποτε δημότης, εφόσον έχει έννομο συμφέρον, ωστόσο ο κ. Κουπτσίδης έχει καταστήσει σαφές ότι δεν θα στραφεί ο ίδιος κατά της απόφασης».

Αναφορικά με τον χρόνο διενέργειας της εκλογικής διαδικασίας, αναμένονται οι σχετικές αποφάσεις του υπουργείου Εσωτερικών.