Skip to main content

Έκανε ντεμπούτο στο μετρό Θεσσαλονίκης υποδεχόμενος τον Τσίπρα

Ο κλήρος έπεσε στον άρτι αφιχθέντα Μιλιτιάδη Μπούγαλη ο οποίος υποδέχθηκε τον Τσίπρα στην επίσκεψή του στον σταθμό της Βενιζέλου

Γράφει ο Σαλονικιός

Αλλαγές στο υψηλόβαθμο στελεχιακό δυναμικό της Αττικό Μετρό στη Θεσσαλονίκη είχαμε τις τελευταίες ημέρες.

Ο επί πολλά χρόνια διευθυντής έργων του μετρό Θεσσαλονίκης Γιώργος Κωνσταντινίδης ανέλαβε νέα καθήκοντα, ως διευθυντής επιχειρησιακού σχεδιασμού. Ο Κωνσταντινίδης είναι ο πλέον άριστος γνώστης της περιπέτειας του υπό κατασκευή μετρό καθώς παρακολουθεί το έργο σχεδόν από την αρχή του, με όλες τις κυβερνήσεις και έχει συνεργαστεί από αυτή τη θέση με όλες τις διοικήσεις της Αττικό Μετρό.

Στη θέση του πήγε ο Μιλτιάδης Μπούγαλης, στέλεχος έως τώρα της εταιρείας Εγνατία Οδός Α.Ε., στην οποία υπηρετούσε ως διευθυντής περιφερειακών υπηρεσιών για τις περιοχές Μακεδονίας και Θράκης. Ο Μπούγαλης ανέλαβε καθήκοντα την περασμένη Πέμπτη. Μάλιστα, δεν είχε καλά καλά προλάβει να καθίσει στο γραφείο του όταν δέχθηκε τηλεφώνημα από τον ευρισκόμενο στην Αθήνα πρόεδρο της Αττικό Μετρό Νίκο Ταχιάο ο οποίος του ζήτησε να φύγει αμέσως για το εργοτάξιο του μετρό στο σταθμό Βενιζέλου προκειμένου να υποδεχθεί τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

Η επίσκεψη Τσίπρα στο εργοτάξιο ήταν εκτός επισήμου προγράμματος της προχθεσινής επίσκεψης του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Θεσσαλονίκη αν και κάποιες κακές γλώσσες ισχυρίζονται ότι ήταν προαποφασισμένη, αλλά δεν είχε ανακοινωθεί καθώς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν επιθυμούσε συνάντηση με την ηγεσία της Αττικό Μετρό. Έτσι, ο συνεργάτης του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ειδοποίησε την Αττικό Μετρό για την επίσκεψη, μόλις δέκα λεπτά πριν να πραγματοποιηθεί.

Ωστόσο τόσο ο πρόεδρος της εταιρείας Νίκος Ταχιάος, όσο και ο διευθύνων σύμβουλος Νίκος Κουρέτας βρίσκονταν στην Αθήνα. Μάλιστα ο τελευταίος είχε αναχωρήσει από την Θεσσαλονίκη για την πρωτεύουσα το πρωί της Πέμπτης. Έτσι ο κλήρος έπεσε στον άρτι αφιχθέντα Μπούγαλη ο οποίος υποδέχθηκε τον Τσίπρα, μαζί και με ένα στέλεχος του αναδόχου. Ο Μπούγαλης εξήγησε μάλιστα κάποια στιγμή στον Αλέξη ότι μόλις είχε αναλάβει καθήκοντα στην Αττικό Μετρό με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να του εύχεται “καλορίζικος”. Και κάπως έτσι, την ενημέρωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε κατ' ουσία ο τέως πρόεδρος της Αττικό Μετρό, διορισμένος από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μυλόπουλος.