Skip to main content

Έκανε το 3Χ3 η Σεβίλλη: Θριάμβευσε και πάλι στο Europa League (video)

Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ η Σεβίλλη κατάφερε να επικρατήσει της Λίβερπουλ με 3-1 στη Βασιλεία, κατακτώντας παράλληλα το τρίτο σερί Europa League.

Για τρίτη συνεχόμενη φορά, και πέμπτη συνολικά (2006, 2007, 2014, 2015, 2016), η Σεβίλλη κατέκτησε το Europa League «σπάζοντας» κάθε ρεκόρ!

Το συγκρότημα του Ουνάι Έμερι αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ κατάφερε να επικρατήσει με 3-1 της Λίβερπουλ στη Βασιλεία, κατακτώντας για άλλη μία σεζόν το βαρύτιμο τρόπαιο.

Το σκορ στην αναμέτρηση άνοιξαν οι Άγγλοι δέκα λεπτά πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου με το εκπληκτικό σουτ του Στάριτζ, βάζοντας «φωτιά» στις εξέδρες που βρίσκονται οι οπαδοί τους.

Δείτε τα στιγμιότυπα του τελικού εδώ

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Ανδαλουσιάνοι ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους, ισοφαρίζοντας 18 δευτερόλεπτα μετά την έναρξη αυτού με τον Γκαμεϊρό!

Η ανατροπή των δεδομένων στον τελικό ήρθε στο 64’ με τον Κόκε, ο οποίος έξι λεπτά αργότερα διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα υπέρ της Σεβίλλης (3-1), η οποία εξασφάλισε τη συμμετοχή της στους ομίλους του Champions League της επόμενης σεζόν.

Αξίζει να σημειώσουμε πως πριν την έναρξη του τελικού υπήρξε μεγάλη ένταση και «ξύλο» ανάμεσα στους οπαδούς των δύο ομάδων.

Οι συνθέσεις:

Λίβερπουλ (Κλοπ): Μινιολέ, Κλάιν, Κόλο Τουρέ (82’ Μπεντέκε), Λόβρεν, Μορένο, Εμρέ Τσαν, Μίλνερ, Λαλάνα (73’ Άλεν), Φιρμίνο (69’ Οριγκί), Κουτίνιο, Στάριτζ

Σεβίλλη (Έμερι): Σόρια, Μαριάνο, Ραμί (77’ Κολοτζέτζακ), Καρίσο, Εσκουδέρο, Ενζονζί, Κριχόβιακ, Κόκε, Μπανέγα (90’ Κριστόφορο), Βιτόλο, Γκαμεϊρό (89’ Ιμπόρα)