Skip to main content

Έκανε το εμβόλιο Johnson & Johnson και νοσηλεύεται επί 15 ημέρες στη Θεσσαλονίκη

Η περιπέτεια ενός νεαρού από την Κατερίνη μετά τον εμβολιασμό με το σκεύασμα της Johnson & Johnson. Νοσηλεύεται από τις 2 Σεπτεμβρίου στο Παπανικολάου

Για 15η ημέρα νοσηλεύεται στη νευρολογική κλινική του νοσοκομείου «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης ο 26χρονος Γιώργος Βαγιαννίδης από την Κατερίνη που εμβολιάστηκε κατά του κορωνοϊού με το σκεύασμα της Johnson & Johnson την 1η Σεπτεμβρίου και το ίδιο βράδυ δεν ένιωθε καλά με αποτέλεσμα να μεταβεί στο τοπικό νοσοκομείο.

Την περιπέτειά του γνωστοποίησε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Instagram στις 13 Σεπτεμβρίου σημειώνοντας πως μέχρι εκείνη την ημέρα, όπως λέει, δεν μπορούσε να σταθεί στα πόδια του, χωρίς να γνωρίζει ακόμα αν αυτό οφείλεται στον εμβολιασμό.

Το ιστορικό

Ο Γιώργος Βαγιαννίδης το βράδυ της ίδιας ημέρας μετά τον εμβολιασμό του άρχισε να μην αισθάνεται καλά, έχοντας ρίγος, ζαλάδα, αδυναμία και υψηλό πυρετό, με αποτέλεσμα να μεταβεί στο νοσοκομείο της Κατερίνης.

«Φτάνω 39,9. Φεύγω σφαίρα για νοσοκομείο. Ώρα 4.00 το χάραμα. Η αναμονή για να εισέλθω στα επείγοντα κράτησε πάνω κάτω ένα 45’. Στο διάστημα αυτό της αναμονής, άρχισα να μη νιώθω τα πόδια μου. Για να μην τα πολυλογώ, χρειαζόμουν νευρολόγο για να εξετάσει τα πόδια μου και επειδή δεν υπήρχε, μεταφέρθηκα έκτακτα στο Παπανικολάου, Θεσσαλονίκη, που εφημέρευε.

Εκεί, όπως τονίζει, τον εξέτασαν νευρολόγοι και όλα βγήκαν καθαρά. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι μέρες πέρασαν και οι εξετάσεις συνεχίστηκαν:

«"Δεν έχεις κάτι παθολογικό βάσει των εξετάσεων που σου έχουμε κάνει έως τώρα". Δεν είναι αυτό. Δεν είναι εκείνο. "Μπορεί να ναι ψυχολογικό", είπαν. Άκυρο. Ούτε αυτό είναι τελικά», προσθέτει ο ίδιος.

Σημειώνει, δε, ότι «αυτό που δεν έχουν πει σίγουρα πάντως, είναι ότι μπορεί να οφείλεται στο εμβόλιο», λέγοντάς του πως «δεν έχει βρεθεί τέτοια παρενέργεια στο εμβόλιο» και «το αποκλείουμε, καθώς θα είχαν βρεθεί παρόμοια περιστατικά με το δικό σου, πράγμα που δεν έχει συμβεί έως τώρα».

«Έχει πλέον έρθει η 12η μέρα που βρίσκομαι στο νοσοκομείο, δεν μπορώ να σταθώ όρθιος ούτε να περπατήσω, τα πόδια μου κάνουν ελάχιστες βασικές κινήσεις, τα νιώθω και τα αισθάνομαι όμως κανονικά. Κάνουν συσπάσεις οι μύες, οπότε δεν θεωρούμαι παράλυτος», γράφει στη συνέχεια, στην ανάρτησή του.

Σε σημερινή του ανάρτηση, μάλιστα, σημειώνει πως δέχθηκε επίσκεψη από ψυχιάτρους ενώ δεν έχει γίνει αναφορά στο εμβόλιο.

«Δεν έχει γίνει ακόμα κάποια διάγνωση»

Μιλώντας στη Voria.gr, ο κ. Νίκος Καπραβέλος, διευθυντής της Β΄ ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου όπου νοσηλεύεται ο νεαρός, επιβεβαίωσε το περιστατικό, τονίζοντας ότι διερευνάται από τη Νευρολογική Κλινική, πρόσθεσε όμως πως ακόμα δεν έχει βρεθεί κάποια αιτιώδης σχέση με τον εμβολιασμό του. «Η διερεύνηση του περιστατικού απαιτεί αρκετό χρονικό διάστημα. Σε τέτοιες περιπτώσεις λαμβάνουμε δείγμα από τον μυελό των οστών και το στέλνουμε για ανάλυση. Υπάρχουν εξετάσεις που στέλνονται στην Αθήνα, πράγμα που σημαίνει πως αργούν τα πορίσματα», τονίζει ο κ. Καπραβέλος.

Αναφορικά με το σενάριο για σύνδεση των συμπτωμάτων με το σύνδρομο Guillain-Barré, χαρακτηρίζει ανεύθυνη την οποιαδήποτε αναφορά σε διάγνωση, πριν το τελικό συμπέρασμα. «Είναι νωρίς για αναφερθούμε στη συσχέτιση των συμπτωμάτων του 26χρονου με το σύνδρομο Guillain-Barré καθώς ακόμα δεν έχει βγει το πόρισμα. Κανείς δεν ξέρει. Καλό είναι σε αυτές τις περιπτώσεις, αν δεν υπάρξει κάτι συγκεκριμένο, να μη δημιουργείται τρομακτική σύγχυση», κατέληξε ο ίδιος.