Skip to main content

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: 100 ανεμβόλιαστοι υγειονομικοί στο νοσοκομείο Κιλκίς

Αρκετοί είναι οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί στο νοσοκομείο Κιλκίς, ωστόσο οι ιθύνοντες σημειώνουν πως δεν θα προκύψουν σημαντικά προβλήματα.

Χαμηλή είναι η εμβολιαστική επίδοση στο νοσοκομείο Κιλκίς, καθώς οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί παραμένουν στο 17,6%, αφού από το σύνολο των 569 εργαζομένων στο ίδρυμα του Κιλκίς οι 100 δεν έκαναν το εμβόλιο.

Οι ανεμβολίαστοι, σύμφωνα με το eidisis.gr, εντοπίζονται κυρίως στο νοσηλευτικό προσωπικό το οποίο αποτελεί το 50% του συνολικού αριθμού εργαζομένων. Από τους 280 οι 67 δεν εμβολιάστηκαν. Οι υπόλοιποι εντοπίζονται σε διοικητικό και άλλο προσωπικό, ενώ ο αριθμός των γιατρών που δεν εμβολιάστηκε είναι ελάχιστος.

Η προθεσμία για να κάνουν το εμβόλιο και να μην ενταχθούν στο καθεστώς αναστολής εκπνέει την 1η Σεπτεμβρίου. Πάντως από τα μέχρι τώρα δεδομένα, δηλαδή την χαμηλή κάλυψη κλινών καθώς και την διετή σχεδόν λειτουργία με το καθεστώς των αδειών ειδικού σκοπού κλπ. που σήμαιναν στην πράξη ότι απουσίαζαν περί τους 40 εργαζόμενους σε καθημερινή βάση, εκτιμάται από τους ιθύνοντες ότι δεν θα προκύψουν σημαντικά ζητήματα, ακόμα κι αν παραμείνει μέχρι τέλους Αυγούστου ο ίδιος αριθμός ανεμβολίαστων, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Καλύτερη είναι η κατάσταση στο Κέντρο Υγείας Γουμένισσας, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας. Στο σύνολο των 150 εργαζομένων εκτιμάται ότι στο τέλος Αυγούστου οι ανεμβολίαστοι θα είναι λίγο πάνω από τους 10. Στο ίδιο δημοσίευμα επισημαίνεται μάλιστα πως οι εν λόγω εργαζόμενοι είναι διεσπαρμένοι στα τμήματα και έτσι δεν θα δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του ιδρύματος.