Skip to main content

Εκατοντάδες κατασχέσεις προϊόντων μαϊμού

Σε μπαράζ αιφνιδιαστικών ελέγχων προχώρησε τις τελευταίες δύο εβδομάδες η δημοτική αστυνομία, πραγματοποιώντας εκατοντάδες κατασχέσεις προϊόντων «μαϊμού».

Σε μπαράζ αιφνιδιαστικών ελέγχων προχώρησε τις τελευταίες δύο εβδομάδες η δημοτική αστυνομία, πραγματοποιώντας εκατοντάδες κατασχέσεις προϊόντων «μαϊμού» από το Ιστορικό Κέντρο καθώς και σε άλλες περιοχές.

Συγκεκριμένα από τις εξορμήσεις της Δημοτικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ. και του ΣΔΟΕ, που έγιναν στο πλαίσιο της αποτελεσματικής αντιμετώπισης του παρεμπορίου, προέκυψαν συνολικά 300 κατασχέσεις και τρείς προσαγωγές.

Σε κάθε περίπτωση τα κατασχεθέντα προϊόντα απομίμησης οδηγήθηκαν στο σπαστήρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, όπου και καταστράφηκαν παρουσία αντιπροσώπου του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως ορίζει η νομοθεσία. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις νέες διατάξεις του νόμου, δίνεται στη Δημοτική Αστυνομία η δυνατότητα της άμεσης καταστροφής των προϊόντων απομίμησης, με το συγκεκριμένο τρόπο, ώστε να διαφυλάσσεται η πλήρης καταστροφή και η μη δυνατότητα επαναχρησιμοποίησής τους ενώ ταυτόχρονα επιλύεται το πρόβλημα της εξεύρεσης χώρου για την αποθήκευση τους.

«Σε μία εποχή κρίσης που το παράνομο εμπόριο προκαλεί ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα στην αγορά, ο Δήμος Θεσσαλονίκης βρίσκεται στο πλευρό των επαγγελματιών» τονίζει η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη Καλυψώ Γούλα, και συμπληρώνει ότι θα συνεχιστεί η εκστρατεία για την πάταξη του παραεμπορίου, προκειμένου να εκλείψει το φαινόμενο του αθέμιτου ανταγωνισμού και να περιοριστούν τα προβλήματα που προκαλεί η παράνομη δραστηριότητα στην αγορά και στους επαγγελματίες της πόλης, αλλά και να βελτιωθεί η εικόνα της πόλης.

Αναλυτικά διενεργήθηκαν έλεγχοι:

-Τη Δευτέρα, 1 Νοεμβρίου, κατά μήκος της οδού Τσιμισκή και στην πλατεία Αριστοτέλους, όπου έγιναν συνολικά τριανταπέντε κατασχέσεις σε βάρος παράνομων μικροπωλητών. Κατασχέθηκαν τσάντες, προϊόντα απομίμησης, καθώς και μεγάλες ποσότητες λαθραίων τσιγάρων.

-Την Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου, στη λαϊκή αγορά της οδού Κανάρη, όπου έγιναν συνολικά πενήντα κατασχέσεις σε βάρος παράνομων μικροπωλητών. Κατασχέθηκαν προϊόντα «μαϊμού» και συγκεκριμένα τσάντες, ρολόγια και ρούχα, ενώ έγινε μία προσαγωγή αλλοδαπού μικροπωλητή για την εξακρίβωση των στοιχείων του και της άδειας παραμονής του.

-Το Σάββατο, 5 Νοεμβρίου, στις λαϊκές αγορές Ξηροκρήνης και Μαρτίου, όπου έγιναν συνολικά πενήντα κατασχέσεις σε βάρος παράνομων μικροπωλητών. Κατασχέθηκαν ρολόγια, ζώνες, τσάντες, και είδη ένδυσης, όλα προϊόντα απομίμησης.

-Τη Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου 2011, στην πλατεία Αριστοτέλους, κατά μήκος της οδού Τσιμισκή, στην οδό Εγνατία και στον πεζόδρομο της Δ. Γούναρη, όπου έγιναν συνολικά σαράντα κατασχέσεις σε βάρος παράνομων μικροπωλητών. Κατασχέθηκαν προϊόντα κινητής τηλεφωνίας, γυαλιά ηλίου καθώς και είδη ένδυσης.

-Την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση, σε συνεργασία με το ΣΔΟΕ, διενεργήθηκε έρευνα σε αποθήκη στην οδό Μοναστηρίου 163, όπου βρέθηκαν 250 ζεύγη παπουτσιών, απομιμήσεις γνωστής εταιρίας (NIKE) καθώς και αρκετές παντόφλες. Τα προϊόντα καταμετρήθηκαν και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στις αποθήκες του Δήμου όπου και καταστράφηκαν παρουσία αντιπροσώπου του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως ορίζει η ισχύουσα νομοθεσία.

-Την Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου, στις οδούς Τοσίτσα-Καρμπολά, όπου έγιναν τριανταπέντε κατασχέσεις σε βάρος παράνομων μικροπωλητών. Κατασχέθηκαν κυρίως είδη ένδυσης και παλιά αντικείμενα.

-Την Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου, στις οδούς Τοσίτσα-Καρμπολά, στην ευρύτερη περιοχή της πλατείας Αριστοτέλους καθώς και στη Ροτόντα, όπου έγιναν είκοσι κατασχέσεις. Κατασχέθηκαν παπούτσια μάρκας Nike, χαλιά, ενδύματα, ομπρέλες και τσιγάρα.

-Το Σάββατο, 12 Νοεμβρίου, στη λαϊκή αγορά Μαρτίου και στην πλατεία Καούδη, όπου έγιναν συνολικά τριάντα τρεις κατασχέσεις σε βάρος παράνομων μικροπωλητών, καθώς και μία προσαγωγή αλλοδαπού μικροπωλητή για την εξακρίβωση των στοιχείων του και της άδειας παραμονής του. Τα παράνομα προϊόντα μεταφέρθηκαν με τη συνδρομή απορριμματοφόρου οχήματος του Δήμου στο ΣΜΑ για άμεση καταστροφή.

Τέλος, την Κυριακή, 13 Νοεμβρίου, κατά μήκος της Λεωφόρου Νίκης, όπου έγιναν τριανταπέντε κατασχέσεις και μία προσαγωγή αλλοδαπού μικροπωλητή για την εξακρίβωση των στοιχείων του και της άδειας παραμονής του. Κατασχέθηκαν τσάντες, πορτοφόλια, γυαλιά ηλίου και αξεσουάρ κινητής τηλεφωνίας, όλα παράνομα προϊόντα απομίμησης που μεταφέρθηκαν με τη συνδρομή απορριμματοφόρου οχήματος του Δήμου στο ΣΜΑ για άμεση καταστροφή.