Skip to main content

Το ΕΚΑΒ για τη διακομιδή με βανάκι στο Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας

Για το συγκεκριμένο περιστατικό δεν κλήθηκε ποτέ το ΕΚΑΒ, οι διασώστες βρίσκονταν ήδη στο Κέντρο Υγείας για τη διαμαρτυρία, αναφέρει η υπηρεσία.

Απάντηση στα δημοσιεύματα για το περιστατικό διακομιδής τραυματισμένου με ιδιωτικό όχημα στο Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας δίνει με ανακοίνωσή του το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), υποστηρίζοντας ότι δεν είχε κληθεί το ΕΚΑΒ για να δράσει στο συγκεκριμένο περιστατικό.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τα σχετικά δημοσιεύματα, ο τραυματισμένος μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας με ιδιωτικό όχημα καθώς δεν υπήρχε ασθενοφόρο διαθέσιμο. Το ΕΚΑΒ ως προς αυτό απαντά πως δεν υπήρξε ποτέ κλήση για το συγκεκριμένο περιστατικό και πως οι διασώστες που κάνουν την διακομιδή του ασθενούς, όπως φαίνεται σε σχετικό βίντεο, βρίσκονταν ήδη στο Κέντρο Υγείας, καθώς συμμετείχαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την υποστελέχωση του ΕΚΑΒ, η οποία βρισκόταν σε εξέλιξη, έξω από το Κέντρο Υγείας. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η προσπάθεια σπίλωσης του ΕΚΑΒ και μάλιστα με τρόπο αντιδεοντολογικό και χωρίς καμία τεκμηρίωση φαίνεται ότι συνεχίζεται, με αφορμή αυτή τη φορά το περιστατικό μεταφοράς τραυματία που συνέβη 20/04/2017 στο Κ.Υ. Κασσάνδρειας.

Ορισμένοι προφανώς έχουν θέσει ως μοναδικό μέλημά τους την απαξίωση του ΕΚΑΒ και των εργαζομένων του, προκειμένου να εξυπηρετήσουν δικά τους συμφέροντα. Σε αρκετές ενημερωτικές ιστοσελίδες αναρτήθηκε βίντεο, το οποίο εμφανίζει διακομιδή πάσχοντος με ιδιωτικό μέσο (τύπου VAN) στο Κ.Υ. Κασσανδρείας, την ώρα που εξελισσόταν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Κέντρο Υγείας, ενώ ταυτόχρονα στις αναρτήσεις αυτές καταγγέλλεται το ΕΚΑΒ για μη ανταπόκριση στο περιστατικό λόγω έλλειψης ασθενοφόρου. Για να λεχθούν τα γεγονότα όπως ακριβώς έγιναν και όχι όπως μερικοί θέλουν να φαντάζονται, οφείλουμε να ενημερώσουμε, με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, για τα εξής:

1. Η μεταφορά του πάσχοντος έγινε όντως με ιδιωτικό μέσο και αφορά μάλλον σε εργαζόμενο ο οποίος τραυματίστηκε σε εργατικό ατύχημα. Για το συγκεκριμένο περιστατικό δεν κλήθηκε ποτέ το ΕΚΑΒ.

2. Βλέποντας προσεκτικά κανείς το βίντεο που αναρτήθηκε, θα παρατηρήσει ότι η παραλαβή του πάσχοντος από το ιδιωτικό όχημα έξω από το Κ.Υ. Κασσανδρείας, γίνεται από Διασώστες του ΕΚΑΒ. Οι Διασώστες σύμφωνα με τα στοιχεία της υπηρεσίας, βρίσκονταν στο Κέντρο Υγείας ήδη 30 λεπτά πριν φθάσει το ιδιωτικό όχημα με τον πάσχοντα, γεγονός που καταδεικνύει ότι δεν υπήρξε ΚΑΜΙΑ ΚΛΗΣΗ προς το ΕΚΑΒ, για το συγκεκριμένο περιστατικό.

Για όλους αυτούς που «ψάχνουν» ή «δημιουργούν» ψευδή γεγονότα, προσπαθώντας αναίσχυντα να εκθέσουν και να υποτιμήσουν τη λειτουργία του ΕΚΑΒ και την καθημερινή προσπάθεια των εργαζομένων σε αυτό, μόνο μία φράση αρμόζει: "ΑΙΔΩΣ"».