Skip to main content

Εκβίαζαν επιχειρηματία της Θεσσαλονίκης

Επ' αυτοφώρω συνελήφθησαν δύο γυναίκες στη Θεσσαλονίκη, οι οποίες εκβίαζαν επιχειρηματία, προκειμένου να μη τον καταγγείλουν για ασφαλιστικές του εκκρεμότητες.

Μία γυναίκα 33 χρονών και η 43χρονη δικηγόρος της συνελήφθησαν χθες στη Θεσσαλονίκη, καθώς φέρονται να ζητούσαν εκβιαστικά χρήματα από επιχειρηματία, προκειμένου να μη τον καταγγείλουν για ασφαλιστικές του εκκρεμότητες.

Συγκεκριμένα, ο 66χρονος επιχειρηματίας κατήγγειλε στο Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης ότι η 33χρονη γυναίκα, πρώην υπάλληλός του, τον Ιούλιο του 2013, τον κατήγγειλε στην επιθεώρηση εργασίας για μη καταβολή διαφόρων επιδομάτων, με αποτέλεσμα να της επιδικαστεί χρηματικό ποσό 2.200 ευρώ. Ακολούθως, η ίδια μαζί με τη 43χρονη δικηγόρο της, για ένα τρίμηνο περίπου, απαιτούσαν εκβιαστικά επιπλέον 3.800 ευρώ.

Χθες το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε ραντεβού στο γραφείο της δικηγόρου, προκειμένου να καταβληθεί από τον επιχειρηματία το ποσό, οπότε και συνελήφθησαν οι δύο γυναίκες.

Σε έρευνα του επαγγελματικού χώρου της δικηγόρου, βρέθηκε και κατασχέθηκε σε φάκελο που βρισκόταν τοποθετημένος επάνω στο γραφείο της, το συνολικό χρηματικό ποσό των 6.000 ευρώ.

Οι συλληφθείσες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.