Skip to main content

Εκβίαζε ανήλικους ένας 18χρονος στη Θεσσαλονίκη

Κινητά τηλέφωνα και άλλα αντικείμενα αφαιρούσε από ανήλικους ένας 18χρονος στη Θεσσαλονίκη, ενώ στη συνέχεια τους εκβίαζε απαιτώντας διάφορα χρηματικά ποσά.

Εφιαλτικές ώρες πέρασαν δυο ανήλικοι από την περιοχή της Σταυρούπολης, στα χέρια ενός 18χρονου, ομογενής από τη Ρωσία. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο δράστης στις 14 Φεβρουαρίου με χρήση βίας, αφαίρεσε από 17χρονο Ρουμάνο το κινητό του τηλέφωνο και με το πρόσχημα ότι θα του το παραδώσει, ανάγκασε τον ίδιο καθώς και φίλο του, να τον ακολουθήσουν σε παρακείμενη περιοχή. Εκεί απέσπασε από τον 17χρονο μία χρυσή αλυσίδα και από τον 16χρονο φίλο του ένα κινητό τηλέφωνο, ενώ για να τους τα δώσει πίσω απαιτούσε 150 ευρώ.

Μετά από καταγγελίες των γονιών των δυο παιδιών, η αστυνομία προχώρησε σε αναζητήσεις στην ευρύτερη περιοχή της Σταυρούπολης, όπου ο δράστης εντοπίστηκε και αφού αναγνωρίστηκε από τους παθόντες, συνελήφθη.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα ο 18χρονος δράστης, με άγνωστο, μέχρι στιγμής συνεργό του, τους τελευταίους μήνες του 2010, αφαίρεσε από δύο ανήλικους τα κινητά τους τηλέφωνα, ενώ κατά το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου – Απριλίου 2010, με την απειλή τέλεσης σωματικών βλαβών, εκβίαζε 17χρονο ημεδαπό και τον εξανάγκαζε να του παραδίδει μικρά χρηματικά ποσά. Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίζεται σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.