Skip to main content

Εκδικάζεται αγωγή κατά τριών μελών του ΣΦΕΑ-Διαμαρτυρία από ΣΥΡΙΖΑ

O ΣΥΡΙΖΑ καλεί στελέχη και μέλη του κόμματος να εκφράσουν με την παρουσία τους, «την υποστήριξή τους στους εναγομένους συναγωνιστές μας».

Σε διαμαρτυρία την ημέρα της εκδίκασης της αγωγής των απογόνων του στρατηγού Αθανάσιου Χρυσοχόου, φρουράρχου Θεσσαλονίκης και Γενικού Διοικητή Μακεδονίας στη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής σε βάρος των μελών του Συνδέσμου Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αγωνιστών (ΣΦΕΑ) 1967-1974, αγωνιστών της Δημοκρατίας Αλέκου Γρίμπα, Σπύρου Σακέτα και Τριαντάφυλλου Μηταφίδη, καλεί ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης.

Η εκδίκαση της υπόθεσης θα γίνει τη Δευτέρα 13 Μαϊου, στις 9 π.μ., στο Πολυμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, ενώ τα μέλη του ΣΦΕΑ κατηγορούνται για συκοφαντία.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, πιστεύει πως η Ιστορία δε γράφεται στις δικαστικές αίθουσες και δεν μπορεί να δικαστεί. Εκφράζει τη συμπαράστασή του στους τρεις αγωνιστές και πιστεύει πως η δικαιοσύνη θα σταθεί στο ύψος της», αναφέρεται στην ανακοίνωση

Παράλληλα ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης καλεί στελέχη και μέλη του κόμματος να εκφράσουν με την παρουσία τους  στα δικαστήριο, «την υποστήριξή τους στους εναγομένους συναγωνιστές μας».