Skip to main content

Δ. Θεσσαλονίκης:Μετακινούν τον γρ. του Συλλόγου Εργαζομένων-Αντίδραση Νοτοπούλου

Με απόφαση δημάρχου μετακινείται σε άλλο τμήμα ο γραμ. του Συλλόγου Εργαζομένων-Για εκδικητική μετακίνηση κάνει λόγο ο ίδιος και η παράταξη Νοτοπούλου

Σε νέα θέση μετακινεί η δημοτική αρχή του δήμου Θεσσαλονίκης τον γενικό γραμματέα του Συλλόγου Εργαζομένων Κωνσταντίνο Φουντούκη, με τον ίδιο να κάνει λόγο για «εκδικητική μετακίνηση».

Συγκεκριμένα, με απόφαση του δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα, μετακινείται από το τμήμα Διοικητικής Υποστήριξης Λοιπών και Συλλογικών Μονοπρόσωπων Διοικητικών Οργάνων της Διεύθυνσης Υποστήριξης Διοικητικών Οργάνων στο Αυτοτελές Τμήμα Εποπτείας και Εκμετάλλευσης Λιμενικής Ζώνης.

Σύμφωνα με τον κ. Φουντούκη, «το συγκεκριμένο τμήμα, το οποίο είναι σε ένα κοντέινερ, χωρίς τηλέφωνο και ίντερνετ, στα όρια του δήμου Θεσσαλονίκης στο τέλος του λιμανιού, δημιουργήθηκε οργανικά το 2017 αλλά ποτέ δεν συστάθηκε, δεν επανδρώθηκε και δεν λειτούργησε». 

Ο ίδιος κάνει λόγο για «εκδικητική μετακίνηση» επειδή ο Σύλλογος Εργαζομένων «δεν στήριξε τον νέο Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του δήμου Θεσσαλονίκης».

Νοτοπούλου: Εκδικητική μετακίνηση του γενικού γραμματέα του συλλόγου εργαζομένων του Δήμου

Εκδικητική μετακίνηση του γενικού γραμματέα του συλλόγου εργαζομένων του δήμου Θεσσαλονίκης καταγγέλλει η δημοτική παράταξη «Θεσσαλονίκη Μαζί» με επικεφαλής την Κατερίνα Νοτοπούλου.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση που εξέδωσε η παράταξη τονίζει πως ο γενικός γραμματέας του συλλόγου εργαζομένων του δήμου Θεσσαλονίκης μετακινείται σε θέση «ψυγείο», επειδή ο σύλλογος «είχε εκφράσει σφοδρές αντιρρήσεις» για τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας.

«Έχουν περάσει μόλις λίγες μέρες από την ειδική συνεδρίαση του ΔΣ για την έγκριση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του δήμου, όπου το σύνολο της αντιπολίτευσης δήλωσε τις πολύ σοβαρές διαφωνίες του για το προτεινόμενο από τη διοίκηση, σχέδιο, το οποίο μάλιστα καταγγέλθηκε  ότι κάθε άλλο παρά εξυπηρετεί την ανασυγκρότηση  των υπηρεσιών του δήμου, τη διαφάνεια των υπηρεσιακών ενεργειών και τέλος την εργασιακή ειρήνη», τονίζει σε ανακοίνωση η «Θεσσαλονίκη Μαζί».

Στη συνέχεια τονίζει πως η ΟΕΥ «λοβοτομούσε τη διοικητική ιεραρχία, καταργώντας την πολύτιμη Γενική Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών» ενώ «προχωρούσε σε συμπτύξεις ή διαιρέσεις τμημάτων και διευθύνσεων, χωρίς καμία ισχυρή αιτιολογικη βάση, αυξάνοντας έτσι τα προβλήματα αρμοδιοτήτων, γραφειοκρατίας και συνολικής απόδοσης του συστήματος».

Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, «δημιουργούσε ένα πολύ ισχυρό προσωποκεντρικό σύστημα διοικητικής λειτουργίας, συγκεντρωτικό και γι' αυτό απολύτως ευάλωτο».

«Η περίφημη ρήση του Λουδοβίκου: "το κράτος είμαι εγώ" σε νέα κακέκτυπη και αντιδημοκρατική εφαρμογή», καταλήγει η ανακοίνωση.

Δείτε την απόφαση: