Skip to main content

Εκδήλωση διαμαρτυρίας γονέων και μαθητών σχολείων του Ευόσμου

Πορεία διαμαρτυρίας σε κεντρικούς δρόμους του Ευόσμου πραγματοποίησαν σήμερα γονείς και μαθητές σχολείων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου, ζητώντας άμεσες λύσεις στο πρόβλημα
Πορεία διαμαρτυρίας σε κεντρικούς δρόμους του Ευόσμου πραγματοποίησαν σήμερα γονείς και μαθητές σχολείων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου, ζητώντας άμεσες λύσεις στο πρόβλημα της σχολικής στέγης.

Οι διαμαρτυρόμενοι απέκλεισαν για περίπου μία ώρα την κεντρική οδική διασταύρωση (Μεγάλου Αλεξάνδρου - Καραολή) και κατέληξαν στο δημαρχείο, όπου αντιπροσωπεία τους επέδωσε ψήφισμα με τα αιτήματά τους. Όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές, η συμμετοχή στην κινητοποίηση ήταν μαζική, καθώς το πρόβλημα αφορά σε 77 σχολικά συγκροτήματα του δήμου, καθώς και σε περίπου 17.000 μαθητές.

Επιπλέον, η εκδήλωση διαμαρτυρίας είχε και την υποστήριξη της δημοτικής αρχής. Σύμφωνα με την Ένωση Συλλόγων Γονέων Ευόσμου, ο συγκεκριμένος δήμος του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να λειτουργούν τα σχολεία του με διπλοβάρδια, καθώς τα τελευταία 4 με 5 χρόνια δεν έχουν γίνει καινούργια κτίρια, παρά την έντονη οικιστική ανάπτυξη.

Η Ένωση επεσήμανε, εξάλλου, τις άσχημες συνθήκες διδασκαλίας, που αφορούν σε εκατοντάδες μαθητές, οι οποίοι στοιβάζονται σε υπόγεια και αποθήκες, σε αίθουσες προκατασκευασμένες κ.ά. και τόνισε πως είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τις κινητοποιήσεις.