Skip to main content

Εκδήλωση ΕΒΕΘ: Σύγχρονα τραπεζικά εργαλεία για χρηματοδότηση ΜμΕ

Τα σύγχρονα τραπεζικά προγράμματα στην υπηρεσία της χρηματοδότησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων - Πού στάθηκαν οι τραπεζίτες

Τα πιο επίκαιρα τραπεζικά εργαλεία για τη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων βρέθηκαν στο επίκεντρο εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

Στην έναρξη της εκδήλωσης ο Ά Αντιπρόεδρος του ΕΒΕΘ κ. Εμμανουήλ Βλαχογιάννης τόνισε πως η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε φάση επανεκκίνησης, οι επιχειρήσεις προσπαθούν να βρουν έναν καλύτερο βηματισμό και σε αυτό τον βηματισμό τους χρειάζονται και το τραπεζικό σύστημα.

Στη συνέχεια τοποθετήθηκαν με αλφαβητική σειρά οι εκπρόσωποι των τραπεζών.

Ο  κ. Γεώργιος Τσαγκαράκης, Senior Officer Διεύθυνσης Τραπεζικής Μικρών Επιχειρήσεων της Alpha Bank σημείωσε παρουσιάζοντας την πορεία και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας ότι είναι μία εποχή δημιουργικά δύσκολη, ενώ ανέλυσε τα προϊόντα της τράπεζας που απευθύνονται στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Ο κ. Αλέξανδρος Στρατίδης, Υποδιευθυντής του Κέντρου Πιστοδοτήσεων Β2 Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων της Εθνικής Τράπεζας, τόνισε πως για την τράπεζα ο επιχειρηματίας βρίσκεται στο κέντρο της εξυπηρέτησης, ενώ καλύπτεται το σύνολο των χρηματοδοτικών αναγκών μίας επιχείρησης τόσο για επενδύσεις, όσο και για ρευστότητα.

Οι κ.κ. Γεώργιος Χατζησάρρου, Διευθυντής Διεύθυνσης Πιστοδοτήσεων Νέων Δανείων Βορείου Ελλάδος της Eurobank και Αθανάσιος Ταντανόζης, Sales Manager του Global Transaction Banking της Eurobank ανέδειξαν στις τοποθετήσεις τους ότι η τράπεζα στηρίζει την ελληνική οικονομία, ενισχύοντας έμπρακτα τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ενώ συμμετέχει σε όλες τις χρηματοδοτικές πρωτοβουλίες με Εθνικούς και Ευρωπαϊκούς φορείς.

Τέλος, ο κ. Δημήτριος Βερελής, Senior Director Green Banking & Αναπτυξιακών Προγραμμάτων της τράπεζας Πειραιώς, υπογράμμισε αναλυτικά όλες τις δυνατότητες και τα οφέλη των χρηματοδοτικών προγραμμάτων με αποδέκτη τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Να σημειωθεί ότι το σύνολο των παρουσιάσεων των εκπροσώπων των τραπεζών μπορείτε να το βρείτε αναρτημένο εδώ.