Skip to main content

Εκδήλωση για τα Δίκτυα Ποδηλατικών Διαδρομών Eurovelo στις Σέρρες

Ο Ευρωβουλευτής των Πρασίνων Michael Cramer θα ενημερώσει για τα Δίκτυα Eurovelo και τον ποδηλατικό τουρισμό στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών.

Στις Σέρρες θα βρεθεί ο Ευρωβουλευτής των Πρασίνων Michael Cramer προκειμένου να ενημερώσει για τα «Δίκτυα ποδηλατικών διαδρομών Eurovelo». Η ενημερωτική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «Κων/νος Καραμανλής» της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, τη Δευτέρα 7 Μαΐου 2018, στις 19.30.

Το Eurovelo (Δίκτυο Ποδηλατικών Διαδρομών), είναι ένα Πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδηλατών, το οποίο έχει αναπτύξει δέκα τρεις (13) ποδηλατικές διαδρομές μεγάλων αποστάσεων, που διασχίζουν ολόκληρη την Ευρωπαϊκή ήπειρο. Το συνολικό μήκος των διαδρομών είναι πάνω από 60.000 km, από τα οποία περισσότερα από 20.000 km είναι σε λειτουργία.

Ο κ. Michael Cramer πρωτοστατεί στο «ποδηλατικό κίνημα» και στο πλαίσιο των προσπαθειών του αφενός για τη διάχυση της πληροφορίας που σχετίζεται με τον ποδηλατικό τουρισμό και αφετέρου για την ανίχνευση και κατ'επέκταση την ένταξη νέων ποδηλατικών διαδρομών στα ήδη υφιστάμενα δίκτυα, θα παράσχει πλήρη ενημέρωση για:

α) τον ποδηλατικό τουρισμό και την υφιστάμενη επί του θέματος κατάσταση στην Ευρώπη
β) τα προαπαιτούμενα για να χαρακτηρισθεί μια διαδρομή ποδηλατική και να μπορέσει να ενταχθεί σε κάποιο δίκτυο
γ) την πρόθεσή του, μέσα από επιτόπια αυτοψία με τη συνδρομή τοπικών Φορέων, να πιστοποιήσει στην περιοχή μας την ύπαρξη ποδηλατικών διαδρομών, ή τη δημιουργία νέων ή τη βελτίωση ήδη υφισταμένων και την ένταξή τους σε Ευρωπαϊκό δίκτυο και συγκεκριμένα, στη βόρεια συνοριακή περιοχή του νομού, που θα συνεχίζεται στους όμορους νομούς της Δράμας, Ξάνθης κ.λ.π.

Η επίσκεψη του επικεντρώνεται κυρίως στην διαδρομή 13 (Iron Curtain Trail – Σιδηρούν παραπέτασμα)

Επιπλέον, εκτός από την παρουσίαση, θα γίνει ανάλυση της υφιστάμενης κατάστασης των ποδηλατικών διαδρομών στο βόρειο μέρος του νομού, κατάθεση προτάσεων, ανταλλαγή απόψεων, αναφορά σε δυσχέρειες, δυσκαμψίες, αγκυλώσεις, οικονομικό κόστος, διαδικασίες ένταξης σε δίκτυο ποδηλατικών διαδρομών, προσδοκώμενα οφέλη για την περιοχή από την ένταξη κ.λ.π.

Ο ποδηλατικός τουρισμός βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο στην Ευρώπη και αποτελεί μια μορφή εναλλακτικού τουρισμού που μπορεί να αναδειχθεί και στην περιοχή των Σερρών.