Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020
x

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ

Την εκδήλωση διοργανώνει ο «Κήπος» την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου από τις 18.00 έως τις 20.00 με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Την εκδήλωση «Δημήτρια, η βυζαντινή προέλευση της γιορτής της Θεσσαλονίκης», διοργανώνει την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019 στις 18:00 – 20:00, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό και εισηγητή τον καθηγητή φιλόλογο, κ. Δημήτρη Μπέττα ο «Κήπος».

«Τα Δημήτρια αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της πολιτιστικής ζωής της Θεσσαλονίκης για περισσότερο από μισό αιώνα. Το μεγάλο αυτό φεστιβάλ της πόλης όπως και η ακόμα παλαιότερη Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης αποτελούν αναβίωση των βυζαντινών εκδηλώσεων και εμποροπανήγυρης που έφεραν το όνομα Δημήτρια και που συνδέονταν με τη γιορτή του πολιούχου Αγίου Δημητρίου.

Η γιορτή έφερνε κάθε χρόνο τη δεύτερη σημαντικότερη πόλη της αυτοκρατορίας στο προσκήνιο όχι μόνο της βυζαντινής αλλά και της ευρωπαϊκής θρησκευτικής και εμπορικής ζωής.

Στην ανοιχτή αυτή εκδήλωση το κοινό θα ταξιδέψει στη βυζαντινή Θεσσαλονίκη» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

«Θα παρακολουθήσουμε τους θρησκευτικούς και λαϊκούς εορτασμούς καθώς και τις εμπορικές δραστηριότητες της γιορτής του Αγίου Δημητρίου, όπως αυτά περιγράφονται από τους σύγχρονούς τους συγγραφείς και τέλος, θα συζητήσουμε για τη διαχρονική σημασία των Δημητρίων».

Πληροφορίες:

Κήπος (σεμινάρια, workshops, εκδηλώσεις)

Ορφανίδου 6, Θεσσαλονίκη - τηλ: 2313078962 (17:00 – 22:00)

www.kipos-seminaria.gr
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ