Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020
x

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΥΔΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΩΝ ΣΤΗ ΧΑΛΑΣΤΡΑ

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018 και ώρα 18.30 στην αίθουσα συνεδριάσεων δημοτικού συμβουλίου του δημαρχείου Χαλάστρας.

Ημερίδα με θέμα: «Η αλιεία και η μυδοκαλλιέργεια ως αιχμή του δόρατος της ελληνικής οικονομίας», με στόχο τη στήριξη των αλιέων και των μυδοκαλλιεργητών του δήμου Δέλτα διοργανώνει το πολιτικό γραφείο του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Θεόδωρου Καράογλου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018 και ώρα 18.30 στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου στο κτήριο του δημαρχείου Χαλάστρας.

Τις απαντήσεις στα θέματα που θα τεθούν από τους παρευρισκόμενους θα δώσουν διακεκριμένοι επιστήμονες του κλάδου, επαγγελματίες και στελέχη κρατικών φορέων.

Η ημερίδα θα αποτελείται από τέσσερις θεματικές ενότητες:

1) Η συμβολή του φορέα διαχείρισης της Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών του Θερμαϊκού κόλπου στην οργανωμένη ανάπτυξη του κλάδου
2) Προβλήματα και προοπτικές της αλιείας και της μυδοκαλλιέργειας
3) Αλιεία και αειφόρος ανάπτυξη
4) Αλιευτική πολιτική και ελληνική οικονομία (φορολογικό καθεστώς).

Όπως επισημαίνει σε δήλωσή του ο κ. Καράογλου «η πρωτοβουλία έχει ως σκοπό να αναδείξει τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ένας από τους πιο παραγωγικούς κλάδους της χώρας, αυτός των μυδοκαλλιεργητών».

«Αποτελεί χρέος όσων κατέχουμε θέσεις ευθύνης να βρεθούμε δίπλα στους ανθρώπους του μόχθου στηρίζοντάς τους, λύνοντας τις απορίες που έχουν για μια σειρά ζητημάτων που “γεννά” η ασκούμενη φορολογική πολιτική, μα και ενημερώνοντάς τους για τις περαιτέρω προοπτικές ανάπτυξης ενός κλάδου ο οποίος έχει τις δυνατότητες να προσφέρει πολλά στους ίδιους αλλά και στη χώρα», τονίζει ο βουλευτής και καταλήγει:

«Διότι η ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα μπορεί να αποτελέσει σταθερό όχημα ανάκαμψης της εθνικής μας οικονομίας».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ