Skip to main content

Εκδήλωση για τη Γεωπολιτική Αξία της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο

Τη Δευτέρα στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών η πρώτη εκδήλωση του νέο-ιδρυθέντος τμήματος της νεολαίας AHEPA Θεσσαλονίκης Sons of Pericles

Η πρώτη εκδήλωση του νέο-ιδρυθέντος τμήματος της νεολαίας AHEPA Θεσσαλονίκης Sons of Pericles (HJ-03), με βασική θεματολογία τη «Γεωπολιτική Αξία της Ελλάδος στην Ανατολική Μεσόγειο», θα φιλοξενηθεί τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2019 και ώρα 19:00, στην αίθουσα τελετών της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών (Εθ. Αμύνης 4).

Αφορμή για την εκδήλωση αποτελεί η τριμερής συνεργασία της Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ, καθώς και η 1η Σύνοδος Κορυφής των τριών αυτών χωρών με τη συμμετοχή του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, που έλαβε χώρα τον περασμένο μήνα στην Ιερουσαλήμ.

Το πάνελ της εκδήλωσης στελεχώνουν διακεκριμένοι ομιλητές με πολυετή εμπειρία στον τομέα της διεθνούς πολιτικής. Ο κ. Δημήτριος Κατσούδας, τέως επικεφαλής σύμβουλος του Π.Θ. Κων/νου Μητσοτάκη και τέως Γ.Γ. Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών, θα αναλύσει τις γεωπολιτικές προκλήσεις και ευκαιρίες που έχει κληθεί να αντιμετωπίσει, αλλά και να εκμεταλλευτεί η Ελλάδα λειτουργώντας ως πυλώνας σταθερότητας και δημοκρατίας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο κ. Νικόλαος Παούνης, ερευνητής στο Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) θα αναλύσει τον ρόλο του Ισραήλ στις τριμερείς συνόδους συνεργασίας και την εξωτερική πολιτική της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Στο πάνελ της εκδήλωσης συμμετέχει και ο κ. Σωτήρης Σέρμπος, επίκουρος καθηγητής διεθνούς πολιτικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, με θέμα την εξισορρόπηση ισχύος στην Ανατολική Μεσόγειο ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία και τον σταθεροποιητικό ρόλο των ΗΠΑ.

Την εκδήλωση συντονίζει ο κ. Στράτος Σιμόπουλος, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, πρώην Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.