Skip to main content

Εκδήλωση για την ενίσχυση της βαμβακοκαλλιέργειας στα Γιαννιτσά

Πρωτοβουλία της υφυπουργού Οικονομίας, Θ.Τζάκρη, για τη διοργάνωση ημερίδας στα Γιαννιτσά με αντικείμενο την ενίσχυση της βαμβακοκαλλιέργειας.

Ημερίδα στα Γιαννιτσά για την ενίσχυση της βαμβακοκαλλιέργειας διοργανώνεται με πρωτοβουλία της υφυπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και βουλευτή Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρας Τζάκρη.

Η ημερίδα με τίτλο «Ενίσχυση της Βαμβακοκαλλιέργειας μέσω της σύνδεσης με τη Βιομηχανία» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12/06/2016 και ώρα 11:00 π.μ., στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πέλλας, στα Γιαννιτσά.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν οι δυνατότητες στήριξης της βαμβακοκαλλιέργειας και δικτύωσης με τη βιομηχανία, για τη δημιουργία ποιοτικών προϊόντων αξίας.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:

11:00 Προσέλευση

11:15 Χαιρετισμός από την Υφυπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού κα Θεοδώρα Τζάκρη

11:30 Ανδρέας Καλαντζής, Γενικός Διευθυντής ΕΒΕΤΑΜ Α.Ε. Εισαγωγή: «Το βαμβάκι ως αγροτικό προϊόν και βιομηχανική πρώτη ύλη. Δυνατότητες για αύξηση της προστιθέμενης αξίας στην παραγωγική αλυσίδα»

11:45 Νικόλαος Μανέτας, Διευθυντής Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, “Ομάδες παραγωγών βαμβακιού”.

12:00 Απόστολος Δοντάς, εκπρόσωπος της Ένωσης Εκκοκκιστών και Εξαγωγέων Βάμβακος, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος «Επίλεκτος Κλωστοϋφαντουργία ΑΕ»: “Ενίσχυση της βαμβακοκαλλιέργειας μέσω της δικτύωσης με τη βιομηχανία”.
    
12:15 Θεόφιλος Ασλανίδης, Γενικός Διευθυντής Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πλεκτικής και Ένδυσης Ελλάδος (ΣΕΠΕΕ), “Ελληνικό Βαμβάκι: η βάση για την παραγωγή και εξαγωγή ποιοτικών ενδυμάτων”.