Skip to main content

Εκδήλωση για την πολιτική προσφορά του Νίκου Βακάλη

Την ερχόμενη Δευτέρα το απόγευμα η τιμητική εκδήλωση στα Λαδάδικα, παρουσία Μεϊμαράκη, Παπαμιμίκου, Μαμέλη και Σαμαντζίδη.

Κοινή δημόσια εμφάνιση έπειτα από πολύ καιρό για τέσσερα πολιτικά πρόσωπα, που τα ενώνει ο αείμνηστος, Νίκος Βακάλης. Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Ανδρέας Παπαμιμίκος, Μηνάς Σαμαντζίδης και Κώστας Μαμέλης, θα καθίσουν στο ίδιο τραπέζι για να μιλήσουν για την πολιτική προσφορά του Νίκου Βακάλη.

Η τιμητική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017, στο Συνεδριακό Κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς στα Λαδάδικα, με ώρα έναρξης 19.00' και τη διοργανώνει το «Πολιτικό Ημερολόγιο – Ατζέντα Θεσσαλονίκης» και το Ελληνικό Ινστιτούτο Έρευνας και Ανάπτυξης (ΕΛΙΝΕΚΑ).

Είναι η πρώτη φορά που Βαγγέλης Μεϊμαράκης και Ανδρέας Παπαμιμίκος κάθονται στο ίδιο τραπέζι, μετά τα όσα είχαν συμβεί επί προεδρίας του κ. Μεϊμαράκη στη ΝΔ και γραμματείας του κ. Παπαμιμίκου.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης που είναι αφιερωμένη σε ένα εξέχον πολιτικό στέλεχος της Θεσσαλονίκης και σε ένα πρόσωπο – σταθμό για τους «γαλάζιους» της πόλης, θα είναι ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και πρώην πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος έχει να κάνει τέτοιου είδους δημόσια εμφάνιση εδώ και πολύ καιρό.

Μεταξύ των ομιλητών, εκτός του κ. Παπαμιμίκου, θα είναι ο πρώην πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής ΝΔ Θεσσαλονίκης, Μηνάς Σαμαντζίδης, ο αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και πρώην επιστημονικός συνεργάτης του Νίκου Βακάλη, Γιάννης Παπαδόπουλος, αλλά και ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης, Κώστας Μαμέλης. Και στην περίπτωση του κ. Μαμέλη έχουμε επανεμφάνιση ύστερα από μεγάλο διάστημα.

Όλοι είχαν ιδιαίτερη σχέση με τον εκλιπόντα, ενώ σημαντική συμβολή στην εκδήλωση είχε και η οικογένεια του Νίκου Βακάλη.

Συντονιστής θα είναι ο δημοσιογράφος, Νίκος Οικονόμου, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνουν ο δημοσιογράφος, Βαγγέλης Πλάκας και ο γιος του τιμώμενου, Αντώνης Βακάλης.

Στην έναρξη της εκδήλωσης θα προβληθεί βίντεο για την πολιτική και επαγγελματική πορεία του Νίκου Βακάλη. Στο βίντεο μιλάει για τον Νίκο Βακάλη και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης.