Skip to main content

Εκδήλωση για την πορεία του Μετρό Θεσσαλονίκης

Οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από την πορεία και τις προοπτικές του μετρό Θεσσαλονίκης θα παρουσιαστούν σε εκδήλωση που διοργανώνει τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου το Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας του ΤΕΕ.
Οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από την πορεία και τις προοπτικές τουμετρό Θεσσαλονίκης, ιδίως μετά τις πρόσφατες φήμες για ακύρωση ή μεγάληκαθυστέρηση του έργου, θα τεθούν επί τάπητος σε εκδήλωση που διοργανώνει τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010 στη Θεσσαλονίκη, το ΤΕΕ/ΤΚΜ.

Στην εκδήλωση, με την οποία εγκαινιάζεται και ο νέος συνεδριακός χώρος του ιδιόκτητου κτηρίου του ΤΕΕ/ΤΚΜ, στην οδό Μ. Αλεξάνδρου 49, έχουν προσκληθεί να απευθύνουν χαιρετισμούς ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρης Ρέππας, και ο αρμόδιος υφυπουργός, Γιάννης Μαγκριώτης.

Παράλληλα, στη διάρκειά της θα παρουσιαστεί μελέτη σχετικής ομάδας εργασίας του  ΤΕΕ/ΤΚΜ, με θέμα τα προβλήματα από την κατασκευή του μετρό στη λειτουργία της πόλης και τις προτάσεις αντιμετώπισής τους.

Στην εκδήλωση, που θα ξεκινήσει στις 17.00, στο αμφιθέατρο του ΤΕΕ/ΤΚΜ, και θα διαρκέσει μέχρι τις 21.30, οι ομιλητές θα ενημερώσουν τους παρευρισκόμενους για τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα του μετρό. Μεταξύ άλλων θα μιλήσουν ο διευθυντής της Αττικό Μετρό στη Θεσσαλονίκη, Ευάγγελος Γαλούσης, ο εκπρόσωπος της κοινοπραξίας AIASA (αναδόχου του έργου), Μιχάλης Σίμας, πρόεδροι φορέων και εκπρόσωποι της τροχαίας και των εμπλεκόμενων εφορειών αρχαιοτήτων.

Θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις των εκπροσώπων των κομμάτων, των δήμων του πολεοδομικού συγκροτήματος, του Οργανισμού Ρυθμιστικού (Ο.Ρ.ΘΕ), του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου (ΑΠΘ), του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου (ΕΒΕΘ) και των συλλόγων Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων και Επαγγελματιών Ιστορικού Κέντρου.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο δράσης της Μόνιμης Επιτροπής Έργων Υποδομής, με σκοπό την πρόκληση διαλόγου σχετικά με την πορεία του έργου, τα προβλήματα και την επίλυσή τους, καθώς και τις προοπτικές.