Skip to main content

Εκδήλωση για τις επίτιμες προξένους της Θεσσαλονίκης

Η εκδήλωση με τις Επίτιμες Προξένους θα πραγματοποιηθεί στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή, στην αίθουσα Seth Frank του Perrotis College.

Εκδήλωση με τις Επίτιμες Προξένους της Θεσσαλονίκης διοργανώνει στις 2 Οκτωβρίου 2019, ημέρα Τετάρτη, και ώρα 18:00, στη Θεσσαλονίκη, ο Τομέας Ανάπτυξης Γυναικών Μάνατζερ και Επιχειρηματιών (ΤΟΓΜΕ) της Ελληνικής Εταιρίας Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) σε συνεργασία με το Προξενικό Σώμα Θεσσαλονίκης.

Η εκδήλωση «8 γυναίκες ενώνουν 2 κόσμους» θα πραγματοποιηθεί στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή, στην αίθουσα Seth Frank του Perrotis College.

«Στόχος είναι να τις γνωρίσουμε, να τις αναδείξουμε και να συνομιλήσουμε μαζί τους για τις εμπειρίες τους στην θέση αυτή και για την συμβολή τους στις διακρατικές σχέσεις», αναφέρουν οι διοργανωτές.

«Η παρουσία των Επιτίμων Προξένων είναι καταλυτική σε διάφορες πτυχές παρέμβασης, που έχουν ως σκοπό την ενίσχυση των σχέσεων δύο κρατών σε πολιτιστικό, τουριστικό και εμπορικό επίπεδο. Μέσα στους στόχους τους είναι πάντα η σύσφιξη των σχέσεων δύο διαφορετικών κόσμων, με διαφορετικές κουλτούρες και με διαφορετική ίσως ταχύτητα ανάπτυξης, οπότε η αρωγή τους στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας για το κράτος που εκπροσωπούν, είναι σημαντική. Η συμμετοχή τους σε διάφορες εκδηλώσεις και η ανταλλαγή εμπειριών και απόψεων έχουν μία απόλυτα θετική επίδραση στις διπλωματικές και διακρατικές σχέσεις στις Κοινότητες που εκπροσωπούν. Κυρίως μάλιστα, όταν πρόκειται για γυναίκες Επίτιμες Προξένους, τότε το έργο τους ίσως να είναι λίγο πιο δύσκολο, γιατί είναι διπλός και τριπλός ο ρόλος στη ζωή τους, παράλληλα με την εργασία τους και την οικογένειά τους», αναφέρεται σε σχετική αανακοίνωση.

Το πρώτο μέρος της εκδήλωσης, μετά τους χαιρετισμούς, θα ανοίξει η κα Παρούλα Νάσκου – Περράκη (Αν. Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Μακεδονίας), κάνοντας μία πρώτη προσέγγιση στις διπλωματικές και προξενικές σχέσεις. Στην συνέχεια θα μιλήσουν 3 Επίτιμες Πρόξενοι της Θεσσαλονίκης, οι οποίες  θα μας ταξιδέψουν με τις εμπειρίες τους και θα μας μιλήσουν για τον διπλό ρόλο που έχουν, ως γυναίκες και ως πρόξενοι.

Ομιλήτριες Πρόξενοι στο πρώτο μέρος είναι οι:

• κα Έβελυν Παπαδοπούλου, Επίτιμη Πρόξενος της Αυστρίας
• κα Εύη Αυλογιάρη, Επίτιμη Πρόξενος της Εσθονίας
• κα Κωνσταντίνα Κυργίδου, Επίτιμη Πρόξενος της Αυστραλίας

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, θα ακολουθήσει συζήτηση στρογγυλής τράπεζας με τις παριστάμενες Επίτιμες Προξένους. Τη συζήτηση θα συντονίσει η  Δημοσιογράφος κα Νικόλ Καζαντζίδου και θα αφορά την συμβολή τους στην ένωση 2 κόσμων, μέσα από την θέση της Προξένου, και την ανταλλαγή απόψεων.

Συμμετέχουν στην συζήτηση στρογγυλής τράπεζας οι:

• κα Έβελυν Παπαδοπούλου, Επίτιμη Πρόξενος της Αυστρίας
• κα Εύη Αυλογιάρη, Επίτιμη Πρόξενος της Εσθονίας
• κα Κωνσταντίνα Κυργίδου, Επίτιμη Πρόξενος της Αυστραλίας
• κα Αικατερίνη Μιχαηλίδου Επίτιμη Πρόξενος της Πορτογαλίας

Τις προσκεκλημένες καλωσορίζουν στην έναρξη της εκδήλωσης, εκ μέρους της ΕΕΔΕ ο Πρόεδρος Δ.Ε. Τμήματος Μακεδονίας ΕΕΔΕ Δρ Απόστολος Αιγυπτιάδης, η Πρόεδρος Ομάδας Διοίκησης ΤΟΓΜΕ Τμήματος Μακεδονίας ΕΕΔΕ κα Εβίτα Γκαντίνα, ο  Επίτιμος Πρόξενος της Φινλανδίας και Μέλος ΔΣ Προξενικού Σώματος Θεσσαλονίκης κ. Marko Tapani Suomalainen, και η Εντεταλμένη Σύμβουλος σε θέματα Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης κα Μαρία Καραγιάννη.