Skip to main content

Εκδήλωση για τις γυναίκες που ύμνησαν τον Μακεδονικό Αγώνα

Αφιέρωμα στην Πηνελόπη Δέλτα και στις γυναίκες Μακεδονομάχους την Κυριακή 17 Μαρτίου στο κινηματοθέατρο «Αλέξανδρος» - Προβολή φωτογραφικού υλικού

Εκδήλωση - αφιέρωμα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, με θέμα: «Οι Γυναίκες που ύμνησαν και δόξασαν το Μακεδονικό Αγώνα» διοργανώνουν η Σοροπτιμιστική Ένωση Ελλάδος, Σοροπτιμιστικοί Όμιλοι Μακεδονίας και το Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 Μαρτίου 2019 και ώρα 11.30 το πρωί στο κινηματοθέατρο «Αλέξανδρος» (Εθνικής Αμύνης 1, απέναντι από τον Λευκό Πύργο).

Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στην Πηνελόπη Δέλτα και στις γυναίκες Μακεδονομάχους και κεντρική ομιλήτρια είναι η πρόεδρος της Σοροπτιμιστικής Ένωσης Ελλάδος, Μ. Σαμαρτζίδου και η λογοτέχνης, Νέλλη Βασβατέκη.

Απόδοση κειμένων και ποιημάτων θα πραγματοποιήσει ο κ. Μιχάλης Παλιός. Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί προβολή φωτογραφικού υλικού ταυτόχρονα με τον λόγο, την αφήγηση και την ποίηση, ενώ την εκδήλωση θα πλαισιώσει η χορευτική ομάδα του Δυτικομακεδονικού Συλλόγου Βλατσιωτών Λάρισας και η μουσική μπάντα με χάλκινα «Λόζιος και Ανακατωσιά». Το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα παρουσιάσει η κ. Μαίρη Πούλιου Διευθύντρια Προγράμματος της Σοροπτιμιστικής Ένωσης Ελλάδος.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.