Skip to main content

Εκδήλωση για το Net - Metering στη Θεσσαλονίκη από το ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ

Εκδήλωση για το Νet –Metering (ενεργειακός συμψηφισμός) διοργανώνει το ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ, την Τετάρτη 20 Μαΐου, στη Θεσσαλονίκη.

Εκδήλωση για το Νet - Metering (ενεργειακός συμψηφισμός) διοργανώνει το ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ την Τετάρτη 20 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη

Η εκδήλωση, με θέμα «Νέο Εργαλείο μείωσης του ενεργειακού κόστους των επιχειρήσεων για την εγκατάσταση Φωτοβολταϊκών Σταθμών», θα γίνει στις 7 το απόγευμα στο The Met Hotel και αφορά σε  επιχειρήσεις που έχουν ενταχθεί στα προγράμματα του ΕΣΠΑ 2007-2013 που διαχειρίζεται το ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ.

Στην εκδήλωση  θα παρουσιασθούν η σχετική νομοθεσία που διέπει το Net-Metering (ενεργειακός συμψηφισμός), οι διαδικασίες σύνδεσης των παραγωγών με το ηλεκτρικό δίκτυο ενώ επίσης θα δοθούν βασικές κατευθύνσεις και τεχνικές λεπτομέρειες σχετικά με τη βέλτιστη μεθοδολογία σχεδίασης και εγκατάστασης των Φ/Β εγκαταστάσεων.

Για το σκοπό αυτό έχουν προσκληθεί να μιλήσουν εκπρόσωποι του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Ενέργειας και Περιβάλλοντος, εκπρόσωποι του ΔΕΔΔΗΕ καθώς και ειδικοί επιστήμονες.

Συγκεκριμένα θα μιλήσουν οι:

Σταυρούλα Γενίτσαρη, Διεύθυνση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας & Ηλεκτρικής Ενέργειας  Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σχετικά με το θεσμικό πλαίσιο του Net-Metering στην Ελλάδα
Δήμητρα Τελάκη, Τομεάρχης Ρυθμιστικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Χρηστών Δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ, για τις Διαδικασίες σύνδεσης των αυτοπαραγωγών με το ηλεκτρικό δίκτυο.
Κωνσταντίνος Γκουραμάνης, Ελεύθερος Επαγγελματίας για τις Τεχνικές Προκλήσεις στο Σχεδιασμό και την Εγκατάσταση Φ/Β Σταθμών

Στο τέλος των εισηγήσεων θα ακολουθήσει συζήτηση με τους παρευρισκομένους.

Ο Φορέας Διαχείρισης Προγραμμάτων ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ είναι εταίρος του Ενδιάμεσου Φορέα Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ» 2007-2013 (ΕΠΑΝ ΙΙ) ΕΦΕΠΑΕ, με επιχειρησιακή ευθύνη στις Περιφέρειες της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας.