Skip to main content

Εκδήλωση για το Προφίλ Υγείας του ΠΟΥ στους Δήμους στο Πανόραμα

Η εκδήλωση πραγματοποιείται κατόπιν σχετικής πρότασης του δημάρχου Πυλαίας – Χορτιάτη, Ιγνάτιου Καϊτεζίδη την οποία αποδέχθηκε ο Γιώργος Πατούλης

Ειδική εκδήλωση-διάσκεψη σχετικά με την αναγκαιότητα και την ωφέλεια της διενέργειας του Προφίλ Υγείας στους Δήμους σύμφωνα με τη μεθοδολογία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Ε.) διοργανώνει στο Πανόραμα το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγειών Πόλεων (Γραφείο Βορείου Ελλάδος) σε συνεργασία με τον δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη.

Η διάσκεψη που έχει ως θέμα τη «Σημασία του Προφίλ Υγείας του Π.Ο.Υ. για μία σύγχρονη πόλη» αφορά κυρίως τα αιρετά στελέχη των Δήμων, Δημάρχους και Πολιτικούς Εκπροσώπους καθώς και τους Συντονιστές του Προγράμματος Υγιείς Πόλεις των Δήμων Μελών και θα φιλοξενηθεί τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018 και ώρα από 11:00 έως 14:00 στο αμφιθέατρο «Σταύρος Κουγιουμτζής» (Δημαρχείο Πανοράματος, Αποστόλου Σαμανίδη 21).

Η εκδήλωση πραγματοποιείται κατόπιν σχετικής πρότασης του δημάρχου Πυλαίας – Χορτιάτη, Ιγνάτιου Καϊτεζίδη την οποία αποδέχθηκε ο Πρόεδρος Γιώργος Πατούλης και το Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων και αποτελεί επανάληψη προηγούμενης αντίστοιχης εκδήλωσης στον δήμο Ηρακλείου Αττικής το Φεβρουάριο του 2018 με μεγάλη συμμετοχή δήμων, κυρίως της Αττικής.

Ο σκοπός της διοργάνωσης είναι να δοθεί η ευκαιρία στους πολιτικούς εκπροσώπους, αλλά και στα στελέχη των δήμων ειδικά της βόρειας Ελλάδας, να έρθουν σε επαφή με το θέμα, την χρησιμότητα και την αναγκαιότητα του, ως ένα από τα βασικά εργαλεία του Π.Ο.Υ.,  για την εργασία των Υγιών Πόλεων.

Για τον σκοπό αυτό, πέραν της γενικότερης παρουσίασης της μεθοδολογίας και της φιλοσοφίας του Π.Ο.Υ., θα γίνει παρουσίαση δήμων που το έχουν ήδηολοκληρώσει, όπως ο δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού, ή είναι σε διαδικασία εκπόνησης, όπως ο δήμος Σάμου, ή είναι σε διαδικασία να το ξεκινήσουν όπως ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη.

Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο αυτό η παρουσίαση του κάθε δήμου θα είναι διπλή, αφενός πολιτική και αφετέρου τεχνική.