Skip to main content

Εκδήλωση για τον «Ολυμπισμό και τη δια βίου μάθηση» στις 18 Μαρτίου

Η εκδήλωση έχει θέμα τον Ολυμπισμό ως μέσο δια βίου αγωγής των παιδιών και των εφήβων και τον εθελοντισμό ως εργαλείο ανάδειξης των Ολυμπιακών αξιών.

Τη Δευτέρα 18 Μαρτίου, το Ολυμπιακό Μουσείο προσκαλεί φοιτητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και κηδεμόνες στην επιμορφωτική εκδήλωση «Ολυμπισμός και Δια Βίου Μάθηση», με θέμα τον Ολυμπισμό ως μέσο δια βίου αγωγής των παιδιών και των εφήβων και τον εθελοντισμό ως εργαλείο κοινωνικής συνοχής και ανάδειξης των Ολυμπιακών αξιών.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν οι δυνατότητες σύζευξής μουσείου, σχολείου και οικογένειας, με στόχο την ολόπλευρη ανάπτυξη των παιδιών και τη διάπλασή τους, μέσα από τη παιδαγωγική φιλοσοφία του Ολυμπισμού που φέρει σε αρμονία τον αθλητισμό με τον πολιτισμό και την παιδεία.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν η Δρ.Κυριακή Ουδατζή, Διευθύντρια του Ολυμπιακού Μουσείου και Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας, η Δρ. Όλγα Βασιλειάδου, Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Φυσικής Αγωγής, 2ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας, ο Ιωάννης Τομπούλογλου, Υπεύθυνος Αγωγής Υγείας Α/Βάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, ο Λάζαρος Παπαδόπουλος, Ολυμπιονίκης Καλαθοσφαίρισης, ΑΘΗΝΑ 2004 και Ιδρυτής Start-Up Athlenda.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό και θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Ολυμπιακού Μουσείου, στις 18.00. Θα ακολουθήσει χαλαρή δεξίωση στο φουαγιέ του Μουσείου.