Skip to main content

Εκδήλωση για τον πολιτικό γάμο και την τεκνοθεσία ομόφυλων ζευγαριών

Η εκδήλωση με τίτλο «Είναι θέμα αγάπης, όχι φύλου» θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τρίτη 19 Ιουνίου και ώρα 19:00 στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης.

Εκδήλωση - συζήτηση για τον πολιτικό γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών, με τίτλο «Είναι θέμα αγάπης - όχι φύλου», διοργανώνει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ αύριο, Τρίτη 19 Ιουνίου και ώρα 19:00 στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ έχει αποδείξει εμπράκτως ότι στέκεται δίπλα στην LGBTQI+ κοινότητα και μάχεται για την κατοχύρωση των αυτονόητων δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ+ ανθρώπων, απέναντι σε σεξιστικά πρότυπα και ρατσιστικές φωνές».

Όπως αναφέρει η οργάνωση, «μετά την κατάργηση του άρθρου 347 του Ποινικού Κώδικα, μετά την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης και του δικαιώματος αναδοχής στα ομόφυλα ζευγάρια, μετά τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου, το κεντρικό αίτημα για μεταρρύθμιση του Αστικού Κώδικα, ώστε να δίνεται η δυνατότητα πολιτικού γάμου και τεκνοθεσίας στα ομόφυλα ζευγάρια, είναι το μεγάλο στοίχημα της επόμενης περιόδου και πρέπει να απασχολήσει με σοβαρό τρόπο τον δημόσιο διάλογο».

Παρεμβαίνουν:

Θεοφανώ Παπαζήση, Ομότιμη καθηγήτρια Νομικής Α.Π.Θ. & Μέλος της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής για την Αναμόρφωση του Οικογενειακού Δικαίου

Μανώλης Φαϊτάκης, Παιδοψυχίατρος στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Κεντρικού Τομέα Θεσσαλονίκης Ψ.Ν.Θ.

Νίκος Χατζητρύφων, Πρόεδρος Σύμπραξης για το Κοινωνικό Φύλο

Δείτε την εκδήλωση εδώ.